background image

Šokanten vpliv Meghan Markle


Meghan Markle je precej 'kontroverzna' modna ikona. Raziskali smo, kako njen modni slog vpliva na celotno modno industrijo.

Pred letom in dvema mesecema: zaroka. Pred devetimi meseci: kraljevska poroka. In zdaj je na poti dojenček (v aprilu). Ne glede na priložnost svet enostavno ne more preusmeriti pogleda z Meghan Markle – njenemu modnemu slogu množice namreč zvesto sledijo in ga posnemajo. Raziskali smo, kako močan je v bistvu njen modni vpliv …

200

Povečanje prodaje v odstotkih pri trgovcu David's Bridal. Mnoge bodoče neveste so želele posnemati stil obleke modne oblikovalke Stelle McCartney, ki jo je Meghan nosila na svojem poročnem sprejemu.

200 milijonov

Prihodek kanadske blagovne znamke Sentaler na račun občudovalk modnega sloga Meghan Markle, ki pogosto nosi oblačila te znamke. Še posebno priljubljen je bil kamelji plašč, ki ga je Meghan nosila lani za božič.

370

Porast (v odstotkih) iskanja gesla 'boatneck' na ameriškem googlu v tednu po kraljevski poroki. Izraz se nanaša na obliko vratnega izreza Meghanine poročne obleke.

11

Število minut, v katerih je bila razprodana torbica škotske znamke Strathberry. Meghan je torbico nosila na dobrodelnem sejmu ob svetovnem dnevu boja proti AIDSU v Nottinghamu.

Pet tisoč

Porast obiska (v odstotkih) na spletni strani prodajalca v tistem dnevu.

 

Vpadljive močne barve običajno niso del njenega modnega sloga. A rumena obleka znamke Brandon Maxwell je bila tako dobra poteza, da je spodbudila še več spletnih objav kot sicer. Vse pa so se vrtele na vižo: 'Pozabite milenijsko rožnato – ali že nosite živahno rumeno barvo?'

Nosečniški trebušček ta trenutek žanje največ pozornosti, no, v bistvu se je 'lov' nanj začel tisti trenutek, ko sta si Meghan in Harry obljubila večno zvestobo. Ko so iz Buckinghamske palače potrdili, da zakonca spomladi pričakujeta prvega otroka, je vojvodinja počasi začela nositi bolj oprijeta oblačila, ki nakazujejo naraščajoč trebušček. Slednjega je ponosno kazala v svetlomodri obleki britanske znamke Safiyaa. „Vojvodinja Suseška ima izreden vpliv na nosečniški in materinski trg, še posebno zato, ker je njen osebni slog tako drugačen od tradicionalnega. Ima izreden občutek za modo in trende ter je v svojih videzih pogosto minimalistična, medtem ko je nosečniški in materinski trg običajno precej dekliški in prisrčen,“ pravi Elizabeth Holmes, ki je ustvarila profil So Many Thoughts (#SMT) na instagramu, preko katerega spremlja modne izbire Meghan Markle. Še več navdiha – predvsem izbranega – za mlade mamice? Odlično!

Fotografija: Bigstock

 

Komentarji