background image

Pokažite svoje obline


Ženske s postavo v obliki jabolka, so z njo pogosto nezadovoljne. A znati morate samo poudarite svojo slastno stran in noge ter dekolte spretno postaviti v ospredje.

Je moja postava v obliki jabolka?

Močnejši zgornji del, večje oprsje, majhna in ploščata zadnjica ter vitke noge (boki so ožji od ramen). Če se prepoznate v tem opisu, je vaša postava tipa jabolko, imenujemo pa jo tudi postava v obliki črke V. Obline se pri tem tipu postave razdelijo predvsem po ramenih, prsih in trebuhu.

Slavna 'jabolka': Elizabeth Hurley, Jennifer Hudson, Tyra Banks, Catherine Zeta-Jones

Prednosti jabolka

Ženske s tem tipom postave so pogosto nezadovoljne. Vi tudi? Potem ste očitno spregledali svoje prednosti! Spodnji del telesa vedno ulovi kakšen pogled – vaše noge so namreč vitke, tako zgornji del stegen, kot meča in gležnji. Prav tako pa ste tudi ponosna lastnica polnega dekolteja. S pravimi kroji oblačil in ustreznimi modnimi dodatki boste svoje prednosti poudarili, težavne predele pa zakrili.

Kaj smete?

Poudarite svojo slastno stran in noge ter dekolte spretno postavite v ospredje. Pri tem je nujen pomočnik in osnova dobro prilegajoč in kakovosten nedrček.

Izogibajte se:

- debelim, grobim materialom, ki telesu dodajo še več volumna;
- podloženim ramenom, ki poudarijo obliko jabolka in zgornjega dela telesa;
- širokim pasovom in naborkom okoli bokov, ki poudarijo izbočen trebušček;
- prevelikim oblačilom, saj ne zakrijejo, temveč pridajo le še več volumna.

Kaj obleči?

Zgornji deli
S preprostimi zgornjimi deli, ki ne poudarijo nekoliko bogatejše širine, ste na pravi poti. Ne kupite premajhnih oblačil – takšna poudarijo maščobne obloge – in tudi ne preveč ohlapnih, saj optično dodajo kakšen kilogram.
Nasvet+: Zgornji deli oblačil naj bodo za številko večji od spodnjih.

Barve in vzorci
Preprosti zgornji deli naj bodo v enotnih barvah, svetli in brez opaznih vzorcev ter potiskov. Lahko nosite tunike in bluze iz lahkih materialov, ki ne obtežijo in napihnejo postave. Vzorci so dovoljeni na rokavih in izrezih.

Kroji
Tako majice kot jakne morajo segati do bokov. Najprimernejši kosi za tip postave v obliki črke V so topi in jakne z rahlimi naborki ali okrasnim visokim pasom (in ne pasovi na v bokih). Lep in ne preglobok V- izrez se lepo poda tipu jabolka, saj poglede odvrne od težavnih predelov. Vertikalni vzorci podaljšajo postavo in polepšajo silhueto.

Hlače in krila
Noge so vaša dobra stran, zato jih spretno postavite v ospredje. Svetli vzorci, ravni kroji, opazne barve (tudi nekoliko oprijeti kosi) naj bodo vaše vodilo pri nakupu hlač in kril. Pasovom in drugim oblikam poudarjanja bokov se raje izognite. Vzorčasta dolga krila z razporkom se vam izredno lepo podajo. Tudi krila do kolen s prozornimi hlačnimi nogavicami so dobra izbira, saj preusmerijo pozornost na vitke noge. Ozko krojene hlače z ravnimi ali nekoliko razširjenimi hlačnicami so idealne za vaš tip postave. Nosite lahko celo pajkice, in sicer v kombinaciji s padajočimi zgornjimi deli v ¾ dolžini.

Fotografija: Depositphotos

Komentarji