background image

Novo leto, nova omara


Stojite pred polno omaro oblačil in ne veste kaj obleči. Zveni znano? Morda je čas, da preuredite svojo omaro z nekaj preprostimi, a učinkovitimi triki.

#1 Prevetrite garderobo

Če oblačila niste oblekli več kot eno leto, ga ne potrebujete in je v vaši omari odveč. Enako velja za vsa premajhna oblačila – prenehajte se slepiti, da vam bodo čez čas ponovno pristajale. Ta oblačila lahko podarite prijateljicam, humanitarnim organizacijam ali pa jih prodate trgovinam z oblačili iz druge roke ali na spletu.

Izjema: Oblačila znanih oblikovalcev ali vintage kosi. Te raje jih shranite, da vam ne bo čez čas žal, da ste se jim odrekli.

#2 Zmanjšajte število T-majic

'T-shirts' ali navadne bombažne majice so izjemno udobne in v vaši omari nikakor ne smejo manjkati, vendar pa jih je treba njihovo število omejiti. Izberite sedem najljubših, ostale pa podarite. Sicer pa kar priznajte, vedno nosite le tiste na vrhu kupa.

#3 Sortirajte oblačila

Izognite se prenatrpani omari, v kateri ničesar ne najdete. Oblačila uredite po kategoriji – športna oblačila skupaj, topi skupaj, hlače itd. Za še večjo preglednost sortirajte tudi v kategorijah – dnevni in večerni videzi, kavbojke in elegantne hlače... Tako bo vaša omara veliko bolj pregledna, vi pa boste lažje našli oblačilo, ki ga iščete.

#4 En obešalnik = eno oblačilo

Ko vam v omari zmanjkuje prostora ali obešalnikov, se zdi obešanje več kosov na en obešalnik odlična ideja. Pa to ni! Tako boste vedno oblekle le oblačilo na vrhu, spodnje kose pa preprosto pozabile.

#5 Torbice uredite po barvah

Če boste torbice uredile po barvah, boste veliko enostavneje izbrale tisto, ki se najlepše poda k vašim oblačilom. Še posebej, če torbico izbirate šele na koncu, ko se vam že mudi iz stanovanja.

#6 Ne skrivajte čevljev!

Imate veliko čevljev, a nekaterih še nikdar niste obule? Vzamite jih iz škatel! In nikar jih ne skrivajte nekje zadaj v omari. Če jih ne vidite, jih ne boste nosile, zato je pomembno, da so čevlji v omari jasno vidni.

Preberite tudi


Komentarji