background image

Modni dodatek, ki ga boste videli povsod


Če spremljate modne revije za prihodnjo sezono, potem ste zagotovo opazili bele rutice, ki se pojavljajo praktično povsod. Pa veste, kaj pomenijo?

Bele rutice so simbol gibanja #tiedtogether, ki ga je začel medij Business of Fashion kot protest na trenutno dogajanje v Ameriki in drugod po svetu. Gre za jasno izjavo o solidarnosti, enakosti in vključevanju, hkrati pa zbirajo donacije za ameriški organizaciji ACLU in UNHCR. Organizatorji pravijo, da ne gre za politično izjavo, temveč za pozitivno naravnanost in podporo človečnosti v tem času nemirov in strahu v številnih narodih po svetu.

Bela rutica je tokrat več kot le modni dodatek, je enostavna vizualna izjava. Vsi, ki jo nosijo, svetu sporočajo, da verjamejo v skupne vezi človeštva, ne glede na raso, spolno usmerjenost, spol ali religijo.

 

A post shared by Tory Burch (@toryburch) on

Bele rutice so se v velikem številu pojavile na tednu mode v New Yorku, kjer so jih med svoje videze uvrstili tudi Tadashi Shoji, Prabal Gurung, Tommy Hilfiger in Christian Cowan, opaziti pa jih je bilo mogoče tudi na modnih oblikovalcih samih ter številnih obiskovalkah in obiskovalcih.

 

A post shared by Tommy Hilfiger (@tommyhilfiger) on

A pohod belih rutic se s tem ni končal, saj smo jih opazili tudi na tednu mode v Londonu, kjer jih je v kolekcijo Versus umestila tudi Donatella Versace. Zagotovo pa jih bomo videvali tudi v prihajajočih tednih, ko se modna karavana seli v Milano in Pariz.

 

A post shared by FASHION TO MAX official (@fashiontomax) on

Fotografije: The Business of Fashion, Instagram

Preberite tudi


Komentarji