background image

Manekenke niso več (samo) mlade in suhe


Končno so se tudi slavni modni oblikovalci začeli zavedati raznolikosti ženskih teles in so v svoje modne revije vključili tudi 'drugačne' modele.

Modni industriji se že dolgo očita diskriminatorno obnašanje, ko gre za izbor modelov, ki slovite znamke zastopajo na modnih brveh. Povsem navajeni smo suhljatih mladenk z neverjetno dolgimi nogami in vse prej kot žensko postavo. To je industrija, v kateri celo slovita Gigi Hadid, ki za marsikatero žensko predstavlja suhljato deklico, za številne znamke predebela.

V zadnjih letih se je stanje pričelo sicer nekoliko boljšati, a vse do letos večjih sprememb ni bilo opaziti. Vse dokler ni nastopil čas tednov mode za pomlad in poletje 2018 (modna karavana se trenutno nahaja v Parizu). Že v New Yorku je bilo nogoče opaziti precej več manekenk s pravo žensko postavo (v modni industriji se temu reče 'plus size'). A to še ni vse - zelo prijetno smo bili presenečeni, ko smo na modnih brveh opazili starejše modele. Manekenk, starejših od 50 let na modnih brveh do sedaj praktično ni bilo.

Čestitke vsem oblikovalcem, ki so razširili svoja obzorja. Želimo si, da bi takšnih bilo čim več.

 
Christian Siriano, Michael Kors Collection

 
Prabal Gurung, Rebecca Minkoff

 
Tracy Reese, Chromat

 
Rejina Pyo, Zelo + Maria Cornejo

Preberite tudi


Komentarji