background image

Kako sem našla popolne čevlje zase


Pri obutvi že od nekdaj prisegam predvsem na udobje, zato tudi nisem velika ljubiteljica tako opevanih čeveljcev z visokimi petami. Če imam na izbiro, vedno posežem po ravnih podplatih, še najraje po supergah.

Letošnjo jesen so moj pogled pritegnile čudovite, celo elegantne superge znamke Ara Shoes. Nisem se jim mogla upreti, saj mi je v trenutku, ko sem jih prvič obula, postalo jasno, da bodo moje zveste spremljevalke to jesen in zimo. So v celoti črne, a zaradi kombinacije različnih materialov niso niti najmanj dolgočasne – pri Ari so za ta model izbrali semiš, tekstil z bleščicami na področju okoli vezalk in lakasto umetno usnje, v katerega je oblečen in ojačan predel nad peto. Trije 'finiši', ki so izvrstno usklajeni, da čevelj izstopa iz množice.

Kaj me je najprej pritegnilo?

Prvi stik s čevljem je običajno na polici v (spletni) trgovini, če bo uporaben in nam bo dobro služil, pa bomo ugotovili le v praksi. Tistih nekaj korakov v trgovini nam običajno pove le, če nam je izbrana številka prav in model ustreza, vse kaj drugega pa je celodnevno nošenje. Naj še omenim, da so to moji prvi čevlji znamke Ara. Žal sem jim do zdaj delala krivico, ko sem jih le ošvrknila na policah v trgovinah.

Ta model šik superge mi je poleg privlačne zunanjosti všeč tudi zaradi oblike. Predvsem se mi zdi izvrstno, da ima tako vezalke kot zadrgo ob strani. Tako čevelj resnično prilagodiš svoji nogi, vezalke zategneš ravno prav, da je stopalo v njem stabilno in hoja udobna. Navdušilo me je tudi, da v sprednjem delu nad prsti nimajo šivov, ki mi pogosto povzročajo težave. Ob hoji me marsikateri model žuli ali mi je neprijeten, ker se ti šivi zadirajo v kožo. Verjamem, da bi ta model, ki sem ga preizkušala sama, ustrezal tudi tistim, ki imajo blažje težave z izkrivljenimi nožnimi palci (hallux valgus). Podplat je izredno udoben, saj ima vgrajeno 'zračno blazino', pravim ji kar amortizer, ki omogoča hojo kot po oblakih, brez pritiskov na sklepe v stopalu.

Oblikovalci so dodali še snemljiv usnjen vložek, ki ga lahko zamenjamo s kakršnim koli drugim, tudi ortopedskim, da bo udobje še na višji ravni.

Na testu

Moje nove gležnjar superge Ara, model Osaka, so danes že malenkost ponošene, saj jih nosim skoraj vsak dan že več kot dva meseca. Obujem jih za na sprehod po jesenski naravi, na večurne šopinge, tudi v službo in na kakšen fin dogodek so me že pospremili. K njim enostavno kombiniram tako kavbojke kot trenirko in nekoliko elegantnejše hlače. Ker so črni, se ujamejo z vsemi barvnimi kombinacijami oblačil.

Čeprav so moja stopala zelo občutljiva in me tako rekoč ožulijo že japonke, v teh supergah nisem imela težav niti prvi dan nošenja. Skoraj nepredstavljivo, a resnično!

Morda se zdi, da ti čevlji nimajo nobenih slabi lastnosti … res jih skoraj nisem našla. Manjša ovira je lahko le cena (približno 110 €), ki pa jo sama lahko upravičim z izrednim udobjem in tem, da v času, odkar jih imam, skoraj nisem nosila druge obutve. Če ne bo večjih količin snega, mislim, da me lahko spremljajo tudi vso zimo.

Čevlji so oblikovani v Nemčiji, izdelani pa v Indoneziji pod kontrolo kakovosti podjetja Ara. Obutev Ara Shoes je na voljo v trgovinah Ara, Mass, Ars, Paprika, Skarpa, Pami in Modiana po Sloveniji.

Ultimativni test

Kot dandanes skoraj vsak sem neko popoldne hodila po pločniku s telefonom v roki in zakorakala v … globoko lužo! Kako sem odskočila! In se jezila nase, zakaj ne gledam predse. Kaj mi je treba še mokrih stopal v tem mrazu?! No, stopala niso bila mokra, čeprav sem z enim čevljem (obute sem imela te superge Ara) stopila v vsaj 8 cm visoko vodo, segla je dobro čez podplate!  

Besedilo in fotografije: Monika Kambič, urednica revije Ženski svet
Čevlje sem prejela brezplačno v uporabo, objava pa ni sponzorirana.

Preberite tudi


Komentarji