background image

7 skrivnosti samozavestnega oblačenja


Nekatere pametne odločitve pri izbiri oblačil in modnih dodatkov vam lahko pomagajo, da se v svoji koži počutite še bolj samozavestno!

Povsem razumljivo je, da imajo nekatere ženske težave z oblačenjem in trudom, ki ga je v to treba vložiti. Moškim je tako enostavno! A pri tako omejeni izbiri jim ne preostane drugega, kot se prilagoditi – in to je lahko precej dolgočasno. Zato se ne osredotočajte na težavnost izbire, temveč izkoristite vse prednosti, ki jih današnji modni svet (pa tudi cenovno ugodne znamke) ponuja. Z nekaterimi triki lahko v svojih oblačilih v trenutku dosežete samozavest! Tako je, z oblačenjem lahko dosežemo, da smo videti kot najboljša verzija sebe in se tako tudi počutimo.

Prvo pravilo je kupovanje najboljšega, kar si lahko privoščite. Pomislite, kako so kupovale naše babice, ki niso imele tako široke ponudbe – vedeti je treba, kateri kosi so pravi za nas in investirati v najboljšo kakovost, ki si jo lahko privoščimo. A v primerjavi z našimi babicami imamo tudi svobodo, o kateri so one lahko samo sanjale. Oblačenje s samozavestjo pomeni, da lahko – in bi tudi morali – uživati v najboljšem iz obeh svetov. Naj vam pri tem pomagamo …

#1 Ena obleka za vse priložnosti

Z obleko boste veliko enostavneje zadeli v polno kot z izbiro posameznih kosov. Ena obleka, ki pritegne poglede – bodisi z vzorci, divjo barvo ali kar kombinacijo obojega – bo popolnoma prevetrila vašo garderobo in počutje. Ne bo vam treba več razmišljati, kaj gre k čemu, kroj, ki pristaja vaši postavi, pa bo zgladil linije telesa in ustvaril čudovito silhueto. V hladnejšem vremenu jo oblecite čez tanjši pulover ali majico z dolgimi rokavi.

#2 Mladostni kombinezon

Ali vas je groza ob misli, da bi ga oblekli, ali pa ste nad njim že popolnoma navdušeni. Če ste v prvi skupini, predlagamo, da čim prej prestopite v drugo. Ni enostavnejšega načina za šik videz in moden pridih klasičnemu stilu, kot je kombinezon. Še vedno so tudi izjemno priljubljeni, zato vam ne bo težko najti takšnega, ki vam je pisan na kožo. V trgovinah in na spletu boste našli vse različice – od športnih in udobnih do zelo elegantnih, primernih tudi za posebne priložnosti.

#3 Skrivnost je v detajlih

Živahna šminka, vpadljivi uhani ali – zelo priljubljena taktika pri zvezdnicah in modnih obsedenkah – nora sončna očala (v mislih imejte velike ali nenavadne okvirje in/ali živahne barve). Majhna sprememba lahko pomeni velik dvig samozavesti, hkrati pa lahko zbije tudi nekaj let vašemu videzu. Dvojna zmaga!

#4 Suknjič za uspeh

Moški že desetletja žanjejo modne uspehe zahvaljujoč dobro krojenim suknjičem. Zakaj ne bi tega izkoristile tudi ženske? Le da se lahko me pri izbiri precej bolj zabavamo! Igrajte se z izbiro barv in vzorcev tej kupujte pametno. Tako boste v svojo garderobo vnesli kos, ki ga lahko nosite na več načinov. Za klasičen poslovni videz ga kombinirajte z elegantnimi hlačami, za bolj sproščen videz oblecite kavbojke, če se počutite igrivo, pa ga nadenite preko frfotave lahkotne obleke.

#5 Skrivališče drobnih skrivnosti

Torbica je več kot le modni dodatek! Da bi bili videti kot super ženska (in se tako tudi počutili), v svojo zbirko dodajte torbico z daljšim pasom, ki jo nosite povprek čez telo (angl. crossbody). Če bo ta istočasno še v več barvah, boste zadeli v polno!

#6 Prava dolžina

Veste, kako z oblačenjem najbolj laskati svoji postavi? Zvezdniška stilistka Rebecca Corbin-Murray, ki svetuje tudi Emmi Watson, svetuje, da pokažete gležnje. Najožji del noge je med vašim gležnjem in sredino meč. Če oblečete obleko ali krilo, ki sega do tega mesta, boste optično podaljšali noge. Če izbrani kos istočasno še zoži vaš pas, pa boste dosegli še vitkejši videz. Enako velja tudi za hlače s krajšimi hlačnicami, ne glede na vašo višino.

#7 Nizki čevlji za piko na i

Obstajajo številne različice nizkih čevljev, ki so enako vpadljive kot katerakoli visoka peta, a veliko bolj udobne. En poseben par lahko preprost videz spremeni v modni uspeh.

Fotografija: H&M

Preberite tudi


Komentarji