background image

Znebite se pigmentnih madežev


Poleg tega da sonce povzroča nastanek gub in kožnega raka, spodbudi kožo k proizvodnji odvečnega melamina. Rezultat so pigmentni madeži.

1. Delujte hitro. Če začnete uporabljati retinol v prvih šestih mesecih, ko opazite pigmentni madež, ga lahko izbrišete v dveh mesecih. Priporoča se uporaba kreme z retinolom tri noči zapored – čez dan pa ne pozabite na zaščitni faktor.

2. Bolje: delujte preventivno. Še preden je pigmentni madež viden s prostim očesom, se je oblikoval pod zgornjimi plastmi kože. Preprečite, da bi se pojavil na površini tako, da uporabljajte serum s posvetljevalnim učinkom in vitaminom C vsako jutro.

3. Nadoknadite izgubljeni čas. Madeži, ki jim imamo več kot šest mesecev, so zelo trdovratni. Zahtevajo namreč uporabo hidrokinona, ki lahko izboljša stanje v treh mesecih, ali pa poseben laserski postopek pri dermatologu.

4. Prekrijte. Ampak ne uporabljajte korektorja. Črtalo za oči v kožnem odtenku, na katerega nanesete še tekočo podlago z odsevnimi delci za lep sijaj kože, deluje veliko bolje.

Fotografija: Depositphotos

Preberite tudi


Komentarji