background image

Večna privlačnost blondink


Le kaj je tisto, zakaj se vedno ozremo za žensko, ki jo krasijo lepi, negovani in zdravi blond lasje?

Magnetna privlačnost s kančkom skrivnosti je to, kajne?

Blond lasje nikoli ne gredo povsem iz mode. Vedno so lahko še bolj svetli ali bolj medeni, bolj vpadljivi z zanimivimi prameni ali polobstojnimi živahnimi prelivi, ki smo jih občudovali v letošnjem letu. Tudi če ne želite prevelike spremembe, a hrepenite po lepih in zdravih svetlih laseh, se morate veliko naučiti tudi o njihovi negi in predvsem lase zaupati pravemu strokovnjaku v frizerskem salonu.
Ko se odločate za pravi odtenek, razmišljajte bolj v smeri 'pobeljeno' kot 'posvetljeno od sonca', če ste naveličani podobe vsakdanjega dekleta iz sosednje ulice. Mehak in nežen balayage se na primer izvrstno obnese v zimskem času, ko pogosteje nosimo klobuke in kape ter narastki niso tako izraziti. Če pa vas mika hladen, skoraj leden odtenek, pazite pri negi, saj lahko lasje hitro postanejo slamnati.

Kateri blond odtenek je pravi?

Vprašanje, ki si ga postavljajo skoraj vse ženske, ki si želijo čarobnega svetlega slapu las. Odtenek las mora biti na nek način usklajen z vašo poltjo in očmi. Če boste k frizerju prinesli fotografije odtenkov, ki jih želite preizkusiti, bo to odličen prvi korak do popolne barve. Ko boste brskali po revijah in spletnih portalih za navdihom, naj vam bodo osnova ženske s podobno poltjo, kot je vaša. Prav tako pred barvanjem frizerju povejte kaj o svojem življenjskem slogu (na primer, kako pogosto nameravate obiskovati salon, kako najraje oblikujete svojo pričesko), tako bo lažje določil, kateri odtenek bo najbolje deloval. Zelo velike barvne spremembe namreč zahtevajo tudi veliko več dela in časa, preživetega v salonu, ter posledično denarja.

Barva, ki se zlije z vašo poltjo

Najti tisti najboljši odtenek barve za lase, ki ustreza tipu kože in barvi polti – in seveda starosti – je lahko precej zapleteno. Določanje tipa kože in barve polti prav tako ni lahko naloga, a je veliko lažje, kot se zdi na prvi pogled. Osnovni nasvet je: ne komplicirajte. Vedno obstajajo izjeme, a tu je nekaj splošnih pravil:
- Če ste blede polti, vas sonce hitro opeče, raje imate srebrn nakit, pogosto nosite siva ali mehkejše hladne odtenke oblačil, vam bo skoraj zagotovo pristajal vsak hladen odtenek blond barve; od kremne piškotne blond do bele platinaste.
- Če imate olivno polt ali tudi pozimi skrbite za zagorelo kožo, obožujete zlat nakit in modne dodatke, se nagibate proti toplejšim odtenkom ličil in oblačil, boste najbolje videti s toplim, bolj zlatim odtenkom blond barve. V mislih imejte svetlo karamelo ali bronasto blond.

Nasvet +
Če imate topel, medeni odtenek, lase umivajte dvakrat tedensko in ne pozabite na balzam, ki poskrbi za sijaj las. Platinaste blondinke uporabite vijoličen šampon, namenjen ravno umivanju blond las, saj vsebuje intenziven vijolični pigment, ki posvetli lase in odstrani rumen, medeninasti pridih.

Najboljša nega za blondinke

- Uporabljajte šampone za lase brez sulfatov, saj tako ne boste prehitro sprali barve z las in boste preprečili poškodbe lasne strukture. Izberite izdelke, ki zagotavljajo ohranitev platinasto blond odtenkov, kakršen je šampon Silver Reflex Keune (www.keune.si), ki bo navdušil vse, ki ne želijo rumenkastih odtenkov na sivih ali posvetljenih laseh. Odličen je tudi novi šampon Keratin Restore Bonding Schwarzkopf Professional (trgovina.hairbeauty.si), ki deluje za obnovo in dopolnitev vezi ter okrepitev barvnih rezultatov za maksimalen sijaj.
- Uporabljajte bogate negovalne maske za barvane lase, kot je Reflection Chroma Riche Kérastase (na voljo v frizerskih salonih; www.nobelcos.si) ali Sheer Blonde Hi-Impact John Frieda (www.e-kozmetika.si; 9,50 €).
- Če želite beljeno, hladno blond barvo, je pomembno, da je pot do končnega rezultata postopna in premišljena. V enem samem obisku je takšno barvo nemogoče ali celo nevarno doseči, še posebno če so vaši lasje temnejšega odtenka. Olaplex (www.star-beauty.si) je dodatek, ki pomaga obnoviti poškodovane kemijske vezi v laseh s pomočjo aktivne sestavine bis-aminopropil diglikol dimaleata. Nega z Olaplexom (1 in 2) ob barvanju v frizerskem salonu lahko prepreči večje poškodbe las, doma pa lahko lase sami negujete z Olaplexom št. 3.

Nega las v živahnih pastelnih odtenkih

Osnova za dober učinek pastelno obarvanega šampona so beljeni, platinasto blond lasje. Tako je prvi korak kakovostno barvanje v salonu in dobra nega las doma. Po barvanju s polobstojnim barvnim šamponom v izbranem frizerskem salonu (vrhunski so novi barvni šamponi Bold Color Washes Schwarzkopf Professional) doma lase skrbno negujte, da bo učinek trajal čim dlje. Uporabljajte le šampone brez sulfatov, da upočasnite spiranje barve. Če ste se odločili za pepelnat ali srebrn pastelni odtenek, pa občasno uporabite vijoličen šampon. Uporabite tudi negovalne balzame, namenjene barvanim lase, in hranljive maske, če so vaši lasje precej izsušeni. Poskusite se izogniti uporabi vročega sušilnika ali ravnalnika las (vročina je namreč velik sovražnik močnih pastelnih odtenkov), če pa to ni mogoče, na lase pred oblikovanjem nanesite zaščitno sredstvo pred vročino. Las ne umivajte prepogosto in vmesni čas zapolnite z uporabo suhega šampona.

Fotografije: PR, Schwarzkopf Professional, Bigstock

Preberite tudi


Komentarji