background image

Serumi: rešitelji kože, 1. del


Trg za serume, ki rešujejo posebej določeno težavo s kožo, je v zadnjih letih eksplodiral. Za vas smo poiskali izdelke, ki delujejo.

Iskanje pravega seruma za vašo kožo je zelo podobno iskanju popolne male črne obleke – povsod jih je polno, a občutek mora biti pravi, nanos povsem brez težav, koži se mora prilegati do potankosti, hkrati pa držati svoje obljube. Ti drobceni napoji so ustvarjeni za to, da vaši koži nudijo veliko dobrih stvari z neverjetno močjo; za številne težave se zdijo kot poslani neposredno z neba. V morju zvarkov, ki rešujejo kožo, smo se podali med prodajne police, da bi poiskali najboljše za vas in vašo kožo.

Rdečica

Če vas najbolj muči rdečica in se vam zdi, da je vaša koža na robu živčnega zloma, se opremite s serumom, ki bo pomiril naravne odzive kože in zmanjšal napade rdečice. Ti serumi delujejo tako, da okrepijo stene kapilar v dermisu pod površino kože, zaradi česar je rdečica manj izrazita, hkrati pa uravnajo običajne procese, kot sta vlaženje in obnavljanje celic.
Poiščite serume, ki delujejo na zmanjšanje vnetij, kot je Evercalm Anti-Redness Serum Ren (38,99 €), posebno oblikovan, da občutljivi kožo podaljša mladost. Serum zmanjšuje vidnost rdečice in razdražene kože. Izvlečki aktivnih sestavin, krepijo odpornost kože in zmanjšujejo njeno občutljivost. Kožo ščiti pred nastankom prostih radikalov.

Staranje

Ko gre za glajenje drobnih gubic in neželenih gub, obstaja en heroj, ki že nekaj časa ostaja na vrhu lestvice – retinol. Derivat vitamina A, ki je eden od glavnih hranil našega telesa za zdravo delovanje kožnih celic, deluje z dvojnim pristopom. Poveča nastajanje kolagena in elastina, prav tako pa lušči vrhnjo plast kože. To spodbuja hitrejšo menjavo odmrlih kožnih celic z novimi, zdravimi, kar opazimo kot bolj gladko strukturo in mladosten, napet volumen.
1% Retinol Booster Paula's Choice (56 €) lahko uporabite samostojno ali nekaj kapljic dodate svoji običajni nočni kremi ali olju. Booster učvrščuje kožo in gladi gube, izenačuje ten kože in zmanjšuje velikost por ter preprečuje nadaljnje nečistoče. Ker retinol lahko povzroči draženje, se splača z njim začeti počasi, zato ga nanašajte zvečer le dvakrat tedensko, dokler se koža ne navadi.

Pigmentacija

Trmasta pigmentacija je za mnoge pogosta težava. Ne glede na to ali imate pegice že od otroštva, so se pigmentni madeži pojavili z leti ali so posledica preveč časa preživetega na soncu v vaših najstniških letih, ne moremo zanikati učinka, ki ga ima pigmentacija na polt. Seveda se lahko zatečete h kozmetičnemu prekrivanju s tekočimi podlagami in korektorji, če pa želite dolgoročno zmanjšanje, je najboljši načrt za napad na pigmentacijo serum, ki je usmerjen k razkrajanju melanina. Seveda po uporabi ne boste imeli porcelanaste kože, boste pa dosegli bolj enakomeren ten in teksturo.
Intenzivni serum proti hiperpigmentaciji Melaperfect Darphin (74,13) vsebuje Selectiv Mela System, inovativni biotehnološki kompleks, ki združuje ekstrakt lesne gobe (pisane ploskocevke) s ključnimi botaničnimi sestavinami (encijan, kurkuma). Ta tehnologija sestavin pomaga zmanjšati pojavljanje temnih madežev in preprečuje njihov ponovni nastanek. Emulzija s svilnato teksturo je obogatena z antioksidanti, ki krepijo naravne obrambne mehanizme ože in vsakodnevno izboljšujejo njeno funkcijo. Po štirih tednih uporabe, zjutraj in zvečer, se temni madeži zmanjšajo – tako po velikosti, kot po intenzivnosti. Po osmih tednih, sta obseg in intenzivnost temnih madežev zmanjšana za polovico.

Fotografije: Bigstock, PR

Preberite tudi


Komentarji