background image

Striženje, ki zgosti vaše lase


Če si želite gostejših las in bolj polne pričeske je zelo pomembno, kako so vaši lasje postriženi! Te pričeske bodo ustvarile najboljši videz gostih las ...

Za skoraj pol volumna vaših las poskrbi pravilno striženje, pravijo frizerji. Večplastno striženje vam lahko pomaga, če vaši lasje ne segajo dlje od ramen. Če so daljši, se plastem izogibajte, saj bodo lasje videti redkejši. Še več možnosti za več volumna:

Daljša, večplastna pixie pričeska

Gre za daljšo, mehkejšo in bolj voluminozno različico klasične kratke pričeske. Različno dolge plasti ustvarijo gibanje, višino in teksturo. Ključna je tudi oblika: na stran počesan frufru bo prekril srednji del, kjer je redčenje las najbolj opazno.

Strukturiran paž

Če ne želite izgledati kot ena od nastopajočih v muzikalu Chicago, je gladek paž z ostrimi linijami videz, ki vam ne dela veliko uslug. Naj vam frizer raje oblikuje paž z različno dolgimi plastmi v notranjosti pričeske. Krajši deli poskrbijo za dvig pričeske in gibanje.

Daljši paž

Strokovnjaki menijo, da je dolžina do ključnice najdaljša dolžina za tiste s tankimi lasmi. Trik pri ustvarjanju večjega volumna pa je topo striženje konic. Ko so lasje ravno pristriženi, vsa teža pade na dno, zato so konice videti gostejše in bolj zdrave. Pri tankih laseh, ki so daljši od klasičnega paža, bi vedno bilo treba uporabiti topo striženje.

Fotografija: BigStock

Preberite tudi


Komentarji