background image

Si želite lepih prsi?


Znebite se slabih navad! Te namreč vplivajo na videz vaših prsi in to veliko bolj, kot si morda mislite. Za lepe prsi se izogibajte ...

Dietam s hitrim učinkom

Dietam, pri katerih se kilogrami hitro topijo, stopijo tudi prsi. Priporočljivo je, da spremenite način prehranjevanja in uživate zdravo hrano, ki vsebuje veliko vitaminov in mineralov.

Vroči vodi

Prhanje z vročo vodo ali vroče kopeli nas sprostijo, a močno škodijo hidrolipidnemu sloju kože, kar privede do izsuševanja kože, še posebno tanke kože prsi. Topla voda in tople oljne kopeli so veliko boljša izbira, saj zadržujejo potrebno vlažnost kože. Po kopanju z nežnim pivnanjem z mehko brisačo osušite kožo.

Slabi drži

Prvi korak pri učvrstitvi prsi, je pokončna drža telesa. Torej, ko stojite, sedite ali hodite, bodite zravnani. Ramena naj bodo vedno potisnjena nazaj in spuščena. S takšnim položajem se krepijo hrbtne mišice in dvigajo prsni koš, omogočajo boljše dihanje in širjenje prsnega koša. Dobro držo boste dosegli z vajami za zdravo hrbtenico, ki je najboljša podpora za prsi.

Sintetičnim oblačilom

V kombinaciji z znojem izzovejo pojav mozoljčkov in iritacij na koži.

Soncu in solarijem

UV žarki razgradijo kolagen in elastin v koži, zaradi česar so prsi hitreje videti upadle.

Cigaretam

Na videz kože močno vpliva tudi kajenje, zato čim prej prenehajte s to grdo navado. Nikotin iz cigaret v kombinaciji z ogljikovim monoksidom, formaldehidom in acetonom jemlje vitamine iz kože, še posebno vitamin C, ki je ključen za proizvodnjo kolagena, ki vzdržuje elastično in napeto kožo. Nikotin zoži krvne žile, zato manj kisika prispe do kožnih celic. Te takrat propadajo, koža se tanjša in suši.

Fotografija: BigStock

Preberite tudi


Komentarji