background image

S sušilnikom do lepših las


Sušenje las je pomembno! In če ste mislili, da jih morate vedno sušiti na zraku, je to lahko razlog, da niso videti sijoči kot običajno.

Izogibajte se sušenju na zraku v hladnem delu leta. Čeprav velja neko splošno mnenje, da je lase vedno bolje sušiti na zraku in ne s sušilnikom, je to zmotno. Kutikule las (zunanja plast lasu) po pranju ostanejo odprte, kar pa pomeni, da se vanje lažje nalagajo snovi iz zraka, predvsem umazanija. Lase vsekakor sušite s sušilnikom, a nikar na premočni temperaturi.

Pred sušenjem jih zaščitite z izdelkom za zaščito pred vročino. Nastavite na srednjo do nizko vročino in sušilnik držite vsaj pet do deset centimetrov stran od las in ga usmerite navzdol. Z okroglo krtačo obenem oblikujte pričesko, da zgladite povrhnjico las. Ko so lasje suhi, počakajte približno pol ure, da se ohladijo, šele potem pa se odpravite iz hiše. Če želite lepo skodrane lase, uporabite tople navijalke.

Priporočamo:
Toplotne navijalke PROluxe Remington (59,99 €) omogočajo čudovite kodre skozi ves. Navijalke delujejo s pomočjo tehnologije Dual Heat, ki inteligentno ogreva tako navijalke kot in sponke in ustvarja popolno oblikovane kodre.

Fotografija: BigStock

Preberite tudi


Komentarji