background image

Proti staranju kože že v tridesetih


Ko gre za gubice in tanke črtice, ne morete zavrteti časa nazaj – lahko pa pritisnete na gumb za pavzo. Le dovolj zgodaj je potrebno začeti.

Lica

Čas za akcijo Srednja trideseta
Znaki Maščoba na tem področju začne upadati, kar povzroči, da nekoč napeta lička postanejo ploska in povešena. Zelo vitke ženske lahko ta učinek opazijo prej, saj imajo manj maščobne zaloge, ki tudi prej izgine.
Popravilo Vlažilni izdelki so ključ do večjega volumna. Poiščite kreme z mlečno ali hialuronsko kislino – vlažilni sestavini, ki ne odvajata vlage iz kože, temveč koži pomagata, da jo zadrži.

Čelo

Čas za akcijo Zgodnja do srednja trideseta
Znaki Začeli boste opažati t. i. dinamične gube (pokažejo se, ko premikate obrazne mišice), glabelarne gube (pokončne črtice, ki se pokažejo med obrvema, ko se namrščite) in frontalne gube (oblikujejo se, ko ste presenečeni). Krivci: ponavljajoči se gibi obraznih mišic in izrazov ter zmanjšanje kolagena v koži.
Popravilo Kreme za zaščito pred soncem so nujne celo leto, stanje pa boste ublažili tudi z retinoli v nočni kremi. Slednji pomagajo zgraditi kolagen in zgladijo kožo.

Ustnice

Čas za akcijo Pozna trideseta
Znaki Pokončne črtice okoli ustnic se začnejo pojavljati zaradi pogostega šobljenja in poljubljanja. Prav tako lahko se lahko pojavijo bolj opazne gube okoli nosu in ust, črte, ki gredo od sredine spodnjega dela nosu proti kotičkom ustnic. Krivec za te nadloge so najverjetneje poškodbe kože zaradi sonca in pomanjkanja kolagena.
Popravilo Uporabite bogate kreme za ustnice, ki vsebujejo peptide in se jih uporablja na koži okoli ustnic. Zmehčale bodo vrhnjo plast kože in spodbudile proizvodnjo kolagena, to pa bo zabrisalo gubice. Za preventivo občutljive kože ustnic pa uporabljajte kakovostne balzame, ki vsebujejo zaščito pred soncem in vlažilne sestavine.

Fotografija: BigStock

Preberite tudi


Komentarji