background image

Pravila večplastne nege obraza


Nanašanje več plasti izdelkov lahko izboljša delovanje, zato se zna zgoditi, da boste opazili precejšnjo razliko v kakovosti svoje kože.

Pa naj razjasnimo … ne gre za nanašanje več različnih izdelkov (en serum in ena krema drug za drugim), temveč se nanaša več krem in celo po tri serume obenem! Se vam zdi takšna rutina pisana na kožo kozmetični industriji? Zagotovo, a če imamo ženske od tega koristi, tj. sijočo, čisto in bolj mladostno kožo, se splača, kajne? 

Namesto da brez premisleka na obraz napleskate pet krem, se naučite pravilnega zaporedja nanašanja izdelkov.

Začnite z lahkim

Serumi, najbolj fini med negovalnimi izdelki, naj bodo prvi na vrsti, ker najbolj učinkovito prenesejo aktivne sestavine v kožo. Izberite dva ali tri serume, ki poskrbijo za določene težave, ki vas pestijo: formule s peptidi za glajenje gub, salicilna kislina za mastno kožo, aloje vera za umiritev rdečice in razpokanih kapilar.

Dodajte antioksidante

Vitamin C je tista sestavina, ki jo potrebuje vsaka koža. Posvetli pigmentne madeže, varuje pred poškodbami, ki jih povzročajo sončni žarki, kot antioksidant se bojuje proti poškodbam, nastalim zaradi prostih radikalov, in spodbuja sintezo kolagena.

Vzemite si čas za kavo

Če vsak izdelek pustite na koži vsaj minuto, da se posuši, si morate organizirati čas, da ne strmite le v ogledalo. Po nanosu prvega izdelka skuhajte kavo, po nanosu drugega, si operite zobe, po nanosu tretjega posušite lase … Tako se vam ne bo zdelo, da ste za nego zapravili ogromno časa.

Naj se utrdi

Vlažilna krema je ključ učinkovite večplastne rutine, saj naredi neke vrste oklep na koži, da serumi ostanejo na njej in bolje učinkujejo.

Bodite pozorni na reakcijo kože

Če se vaša občutljiva koža odzove z rdečico, ko le pomislite na množico negovalnih izdelkov, najprej nanesite vlažilno kremo, ki ne vsebuje dišav. Nato nanesite serume. Vlažilna krema bo sicer nekoliko zmanjšala učinkovanje serumov, a bo delovala proti iritacijam.

Dodajte olja

Če jih uporabite v majhnih količinah, bodo ustvarila čudovito sijočo kožo. Olja nanesite na suhe predele po tem, ko ste že nanesli vlažilno nego in jo pustili, da se je vpila. Olja namreč lahko prodrejo skozi kremo, krema pa ne more delovati preko plasti olja. Uporabite naravna, ekološko pridelana olja za nego kože. Ne spreglejte certifikatov na embalažah, ki potrjujejo njihov izvor. Olj ni treba nanesti, če ste kožo obogatili že z dvema serumoma in vlažilno kremo – morda bi dosegli premasten učinek.

Ne pozabite na zaščito

Izdelki za zaščito kože pred soncem (z dobrim zaščitnih faktorjem) so zadnji korak jutranje nege. Ker je zaščita na vrhu vseh ostalih izdelkov, vas bo varovala pred škodljivimi učinki UV-žarkov – veliko bolje, kot če bi jo nanesli prvo.

Privoščite si kozarček pred spanjem

No, ne ravno dobesedno … Večerno negovalno rutino zaključite z izdelkom z retinoidi, ki bodo vašo kožo pomladili. Retinoidi so za kožo to, kar je za telo superhrana. Izdelek nanesite po serumu in kremi, saj vlažilna nega pomaga retinolu, da bolje prodre v kožo in ne draži.

Fotografija: BigStock

Preberite tudi


Komentarji