background image

Posušite lase kot profesionalci


Ste preveč zaposleni, da bi lahko obiskali frizerja? Naučite se sami oblikovati vrhunsko pričesko.

Le malo stvari nam nudi tako fantastičen občutek kot čudovito oblikovana pričeska. A pogosto nimamo časa, da bi za fen frizuro obiskali frizerja – če ste vsaj kanček podobni nam, se niste pravočasno naročili. Ne dovolite, da bi bil to razlog za slab lasni dan! Naučite se kar sami oblikovati izvrstno pričesko v domači kopalnici!

#1 Vse se začne pod prho

Lase dobro umijte, tako da jih dvakrat šamponirate. Čistejši kot bodo lasje, dlje bo pričeska obstojna in sveža. Po šamponu uporabite lahek balzam, ki las ne bo preveč zmehčal. Po priporočenem času lase dobro sperite in kot zadnji korak splahnite z mrzlo vodo (kolikor lahko prenesete), da mešičke.

#2 Razdelite lase

Vročina poškoduje lase, zato jih popršite z izdelkom za zaščito las, preden se lotite sušenja. Glede na teksturo lase razdelite na dva ali tri predele in jih v grobem osušite s sušilnikom. Razdelite lase od sredine preko temena do vratu na dva dela. Če so lasje zelo gosti, jih razdelite še na predel od ušesa do ušesa. Vsak predel potem razdelite še na manjše po horizontali, naj ne bodo širši od krtače, ki jo boste uporabili. Lase pritrdite z lasnicami.

#3 Vse je v tehniki

Zdaj ko ste lase razdelili na pramene, vsakega posamezno ovijajte okoli okrogle brisače, dokler ne sežete tik do lasišča. Usmerite sušilnik proti koreninam las in sušite ter potegujte krtačo vse do konic. Postopek ponavljajte, dokler niso lasje še posebno pri koreninah popolnoma suhi, tako boste pričeski dodali veliko volumna.

#4 Bodite ustvarjalni

Nadaljujte s sušenjem vseh predelov in pramenov, tako da začnete tik nad vratom in nadaljujete proti temenu. Vrh glave je tisti del, ki je najbolj opazen pri pričeski, zato potrebuje največ volumna. Če vam primanjkuje časa, se osredotočite predvsem na ta del, tudi če preostale lase le na hitro posušite. Na temenu uporabite za številko večjo krtačo in opravljajte enak postopek kot prej in na koncu lase ovijte na krtačo ter jo pustite v laseh – tako dolgo, dokler se ne naličite. Na ta način boste dodali še kanček več volumna in tudi obstojnosti pričeske, a ne boste porabili dodatnih minut.

5. Volumen, ki traja

Izogibajte se izdelkom, ki matirajo, kot so pudri ali suhi šamponi. Ti namreč lahko lase obtežijo in potlačijo volumen. Najboljši izdelek za ohranitev volumna je lak za lase, ki zagotavlja fleksibilnost las (preizkusite takšnega, ki obenem zagotavlja tudi sijaj las). Ne pozabite še na ključni trik: glavo obrnite navzdol, da lasje padejo preko nje, popršite z lakom predel nad tilnikom in glavo dvignite. Ustvarili boste čudovit volumen!

Nasvet +

Nikoli ne drgnite las z brisačo, saj bodo lasje razmršeni in naelektreni (frizzy). Ovijte jih okoli mehke bombažne brisače, ki bo vpila odvečno vlago pred sušenjem.

Fotografija: BigStock

Preberite tudi


Komentarji