background image

Odlična sladica brez moke


Ne smete ali ne želite uživati glutena? Imamo odličen recept!

Ljudem z alergijo na gluten ali tistim, ki so se odločili, da običajnih vrst moke ne bodo uživali, pogosto zmanjka domišljije za ustvarjanje pekovskega peciva. Naj vam naš predlog popestri trenutke, ko si zaželite nekaj sladkega …

Kolački z mandlji in pomarančo

8 porcij
Priprava: 8 minut
Skupno: 30 minut
Brez glutena, soje in riža

260 g mandljeve moke
40 g kokosove moke
¾ žličke pecilnega praška
½ žličke soli
50 g ohlajenega narezanega masla
2 jajci
3 žlice medu
½ žličke vaniljevega izvlečka
1 žlica grenkega kakava
80 g narezane čokolade ali čokoladnih kapljic
lupina 1 pomaranče

  • Pečico segrete na 180 °C, velik pekač obložite s papirjem za peko.
  • V skledi pomešajte kokosovo in mandljevo moko, kakav, pecilni prašek in sol. Dodajte maslo, ga s prsti nadrobite in pomešajte z moko, da nastane pesku podobna mešanica.
  • V drugi skledi z metlico stepite jajca, med in vaniljev izvleček. Dodajte suhe sestavine in premešajte z vilicami, da nastane enotna zmes. Vmešajte nasekljano čokolado in pomarančno lupino.
  • Iz testa oblikujte disk debeline 1,5 cm in ga položite na pekač. Narežite na 8 rezin (kot bi rezali torto) in rezine rahlo ločite med seboj.
  • Pecite 15 do 20 minut, da se zlato zapeče. Rahlo ohladite in postrezite.

Fotografija: Bigstock

Preberite tudi


Komentarji