background image

Odkrijte svet z novimi vonji kultne dišave


Novi vonji Acqua Colonia Intense nudijo posebej obstojno doživetje dišave in se posvečajo celotnim pokrajinam.


Trendi potrjujejo, kar pri sebi že dolgo časa čutimo: narava vedno več ljudem pomeni protiutež vsakdanjiku. Tam najdemo svoj pravi jaz in zberemo moč, da optimalno razvijamo svojo osebnost. V naravi je mnogo čutnih dražljajev, ki tekmujejo za pozornost dobrega opazovalca. Igra barv, nežni zvoki in nenazadnje dih jemajoči vonji – mnogo pokrajin kaže svojo lepoto tudi s svojim vonjem. Tako si vsakdo poišče svoj lasten kotiček, kjer se globoko v sebi najbolje počuti. Iz tega prepričanja je parfumska hiša 4711 črpala navdih in ujela trenutke osupljivih pokrajin v ekskluzivno kolonjsko vodico 4711 Acqua Colonia Intense. Kolekcija obsega štiri edinstvene vonjave in je od septembra 2019 naprodaj v drogerijah.

Novi vonji znamke Acqua Colonia Intense se navezujejo na ta koncept in gredo olfaktorično in konceptualno še korak dlje. Nudijo posebej obstojno doživetje dišave in se ne posvečajo le posameznim sestavinam, pač pa celotnim pokrajinam: hrepenenju po sanjskih plažah, mistični lepoti gozda, pisani polnosti nežnih divjih cvetlic na travniku in osvežujočemu zraku na vrhu gore. Te občutke so vodilni svetovni parfumerji interpretirali v štirih različicah vonja: Sunny Seaside of Zanzibar, Wakening Woods of Scandinavia, Floral Fields of Ireland in Pure Breeze of Himalaya.

Dišave vodilnih mednarodnih parfumerjev

Pri razvoju vonjev parfumske hiše 4711 Acqua Colonia Intense je parfumska hiša 4711 sodelovala s priznanimi mednarodnimi parfumerji. Skupaj z Nelly Hachem-Ruiz, Daphné Bugey, Fanny Bal in Geza Schön so ustvarili edinstvene, obstojne svetove dišav. Vsak zase je olfaktorično ujet trenutek vonja, ki prikliče spomin na edinstvene kraje in zbudi čiste emocije – vse to je ujeto v zelo kakovostne sestavine.

Floral Fields of Ireland

„Intenziven in barvit, kot divje cvetlice Irske.“ Nelly Hachem-Ruiz (parfumerka)

Floral Fields of Ireland se poigrava z barvno intenzivno travnato pokrajino Irske. Divje cvetlice, ki se na gričevnati podlagi nagibajo v rahlem vetru, okoli sebe širijo cvetlični občutek povezanosti z naravo.
Zanimivost: Black Wood Mimosa je posebej lep in redek primerek mimoze, raste med drugim v provinci Munster in je bila izbrana kot zastopnica divjih cvetlic na Irskem.
 
Zgornja nota: Mandarina, limona, dišeči osmant
Srčna nota: Black Wood Mimosa, cvet pomarančevca, jasmin
Spodnja nota: Operanid, sandalovina, cedrovina

cvetlično – ženstveno – romantično

Sunny Seaside of Zanzibar

„Kot sprehod na plaži pod soncem Zanzibarja – tako diši raj.“ Daphné Bugey (parfumerka)

Sunny Seaside of Zanzibar zbuja hrepenenje po belih peščenih plažah, turkiznem morju in sončnem Zanzibarju skozi vse leto – intenziven občutek spomina na poletje; mamljiv, privlačen, nepozaben.
Posebna sestavina: V tej dišavi je uporabljena Vanilla planifolia, ki jo pridelujejo v tropskem pasu v Mehiki in Južni Ameriki, na Karibih, na otokih v Indijskem oceanu pa tudi na Zanzibarju, dišavi da olfaktorično toplino, lesne note, čutno spodnjo noto in nudi občutek blaženosti.
 
Zgornja nota: Lubenica, zvezdasti janež
Srčna nota: Frangipani, kokos, mošus
Spodnja nota: Vanilija, cedrovina, vetiver

poletno – eksotično – čutno

Wakening Woods of Scandinavia

„Kraljevski in skrivnosten, kot vonj skandinavskih jelkinih gozdov ob jutrih.“ Geza Schön (parfumer)

Wakening Woods of Scandinavia spominja na osupljive iglavce, z mahom prekrite skale, reke in slikovita jezera v gozdovih Skandinavije. Olfaktorična interpretacija neokrnjene narave, ki se prebuja, ko ji jutranja rosa in topli sončni žarki vdahnejo življenje.
Zanimivost: Absolut jelke, ki ga pridobivamo iz tekočih izvlečkov iglic in vej jelke, je od nekdaj cenjen kot olje v aromaterapiji.

Zgornja nota: Bergamotka, koriander, rožnati poper
Srčna nota: Vrtnica, dišeči osmant, jasmin
Spodnja nota: Pačuli, kadilo, absolut jelke

aromatično – lesno – plemenito
 

Pure Breeze of Himalaya

„Potovanje do vrhov Himalaje: kristalno čist zrak in popolna svoboda.“ Fanny Bal (parfumerka)

Pure Breeze of Himalaya je poklon najbolj spektakularnemu gorovju na svetu, ljubiteljem narave in raziskovalcem, ki jih prevzemajo enkratni razgledi in kristalno čisti zrak.
Parfumska senzacija: Dišavno noto Living Mountain Air pridobivamo s tehnologijo Living-Technology, ki omogoča, kemično posnemanje olfaktoričnih profilov posebnih krajev. Tako lahko reproduciramo težko dostopne in omejene dišave.

Zgornja nota: Bergamotka, mandarina, rožnati poper
Srčna nota: Vrtnica, šmarnica, Living Mountain Air
Spodnja nota: Kašmir, ambroksan, mošus

živahno – sveže – mineralno
 

Cenik kolekcije Acqua Colonia Intense:
Eau de Cologne (naravni sprej), 170 ml, 44,50 €
Eau de Cologne (naravni sprej), 50 ml, 22,50 €

Besedilo in fotografije: PR

Preberite tudi


Komentarji