background image

Nadevana jabolka z jogurtovo kremo


Vroča nadevana jabolka s slastnim jogurtovim prelivom so odličen posladek v hladnih in turobnih dneh ...

4 velika jabolka
¼ skodelice ovsenih kosmičev
¼ skodelice narezanih suhih sliv ali datljev
¼ skodelice narezanih posušenih marelic
3 žlice javorjevega sirupa
½ žličke cimeta
1 žlica neslanega masla, narezanega na kose
½ skodelice polnomastnega jogurta
ščepec mletih klinčkov

1 Pečico segrejte na 190 °C. Z nožem za lupljenje jabolk, iz sredine jabolka izdolbite 'tunel' v premeru 1,5-2 cm pri čemer pazite, da ne prerežete dna jabolka. Zmešajte ovsene kosmiče, slive, marelice, 2 žlici javorjevega sirupa, cimet in mlete klinčke. Z mešanico bogato napolnite jabolka.

2 Jabolka postavite v manjši pekač in na dno zlijte ½ skodelice vode. Vrhove jabolk pokapajte s koščki masla in ohlapno pokrijte z aluminijasto folijo. Pecite 20 minut. Odkrijte in pecite še 20 – 30 minut oz. dokler jabolka ne postanejo mehka (a ne smejo razpadati).

3 Zmešajte jogurt z žlico javorjevega sirupa, polijte po toplih jabolkih in postrezite.

Nasvet: Nadevu lahko po želji dodajte še narezana orehova jedrca, vendar je potrebno sorazmerno zmanjšati količino suhih sliv in marelic.

Čas priprave: 20 minut
Čas pečenja: 50 minut
Porcije: 4
Kalorična vrednost: 266 kcal na porcijo

Fotografija: Depositphotos

Preberite tudi


Komentarji