background image

Med spanjem do mehkih rok in stopal


Suha in razpokana koža na rokah in stopalih je v hladnih mesecih še posebej velika težava. To pa lahko pomagate odpraviti kar med spanjem!

Kako pogosto negujete kožo rok? Tudi ko je krema vedno na dosegu in leži na pisalni mizi, kuhinjskem pultu ali umivalniku, koža le redko dobi tisto, kar si zasluži. Zanesljive lepotne pomočnice, ki ponoči delajo čudeže, so bombažne rokavice. Tudi če pred tem rokam privoščite le masažo z običajno kremo in potem nadenete rokavice, bodo naslednje jutro v boljši formi. To je rezultat termo učinka. S toploto se spodbudi prekrvavitev, pore se odprejo in koža lahko vsrka negovalne snovi. Kreme za roke z breskvinim izvlečkom ali koencimom Q10 nudijo optimalen učinek regeneracije.

Resna zimska težava je še suha in razpokana koža na stopalih. Starodaven trik iz ajurvede ciljno pomaga in istočasno spodbuja sprostilen lepotni spanec: 2 jedilni žlici sezamovega olja ogrejte v vodni kopeli in potem s toplim oljem dve minuti nežno masirajte stopala. Nadenite nogavice in se odpravite v posteljo. Slabo poznan trik za razvajanje kože nog pa je akacijev med. Vsebuje nenavadno veliko sladkorja in elementov v sledovih ter je znan zaradi obnovitvenih lastnosti. Ponoči deluje najintenzivnejše, saj takrat sinteza ceramidov dela s polno paro. Ceramidi so vezna snov v roženi plasti. Tudi koža nog ima korist od nočnega lepotnega programa, predvsem če ste jih pred tem depilirali. Kreme z avokadovim in mandljevim oljem omilijo rdečico in podarijo žameten sijaj.

Fotografija: Depositphotos

Preberite tudi


Komentarji