background image

Mala šola oblikovanja obrvi


Nov videz košatih obrvi je lahko precej strašljiv. A če se mu še vedno upirate, naj vam zaupamo, da debelejše obrvi naredijo vaš obraz na pogled mlajši.

Živimo v obdobju obrvi – še posebno tistih zares košatih. So debele, z opaznim lokom, oblikovane z geli, voski, svinčniki, pomadami in senčili … In videti je, da prav vsi, od trgovk v supermarketih do filmskih zvezdnic svoje obrvi jemljejo zares, skoraj tako kot svoja oblačila in pričesko.

Gre za velik trend, ki se, kot kaže, namerava obdržati dlje časa. Večina blagovnih znamk dekorativne kozmetike je v svoje asortimane vključila cele linije izdelkov za obrvi, na spletu pa mrgoli videoposnetkov in 'naredi sam' objav, kako vzgojiti in ustvariti najboljše obrvi za svoj obraz. Obrvi so obsesija in – na žalost – nekaterim kljub množici nasvetov ne uspeva sesti na ta trendni vlak. Mnoge mladenke svoje obrvi še preveč poudarijo, kar je težko, saj so zdaj dovoljene široke in opazne. Preprosto jih preveč potemnijo, odebelijo in narišejo debele črne gosenice. Nič kaj privlačno. Spet druge ta trend preprosto spregledajo in jih še naprej pulijo v tanke črtice – čas, da stopite v 21. stoletje! Kako vedeti, kaj nam najbolje pristaja, je v trendu in še enostavno za povrh? Ni težko!

Ženske nad 40. letom, tiste, ki so odrasle s pinceto v roki ali pa se obrvem niso nikoli posvečale, najprej vzemite s polic drogerij čisto preprost svinčnik v barvi svojih obrvi ali pa nekoliko posušeno maskaro, da dodate kanček barve in oblike. Ni tako revolucionarna sprememba, kajne? Vsekakor se vam bo splačalo malo potruditi, saj so nove obrvi odlične za doseganje mlajšega videza. Mnoge ženske podcenjujejo, kako ogromen učinek lahko naredijo dobro oblikovane obrvi – dodajo svež in mladosten videz obraza prav tako kot prava izbira šminke in pričeske.

Cilj naj vam bo poudariti svoje naravne prednosti, a jim dodati kanček več barve in širine.

Korak za korakom

Preskok od naravne do čudovite obrvi je najbolje narediti z majhnimi koraki. Vsekakor za novi videz ni pravi čas ponedeljkovo jutro, ko že zamujate v službo. Za začetek predlagamo, da uporabite preprost svinčnik za obrvi. Lotite se risanja dlačic tako, da dopolnite manjkajoče prostorčke s tankimi črticami. Potrudite se, da je videz čim bolj naraven, a izpopolnite, oblikujte in odebelite obrvi istočasno. Počasi nadgrajujte intenzivnost barve in obliko, saj se boste le tako lahko navadili svojega videza z močnimi obrvmi.

Plačajte profesionalca

Če se nikakor ne morete opogumiti, da bi obrvi oblikovali sami, lahko obiščete kozmetični studio. Cene oblikovanja, torej puljenja, barvanja in dorisovanja z ličili, se gibljejo okoli 10 evrov. Pazljivo spremljajte, kaj počne kozmetičarka, da boste njene poteze lahko posnemali v zavetju svoje kopalnice. Če so vaše obrvi resnično tanke in vam nove ne rastejo, pa se lahko odločite za japonsko metodo vrisovanja vsake posamezne dlačice. Učinek traja dve leti, stane pa okoli 250 evrov.

Fotografija: BigStock

Preberite tudi


Komentarji