background image

Ličenje za naraven videz


Vam je kljub letom izkušenj in odlični dekorativni kozmetiki, še vedno najtežje doseči naraven 'no makeup' videz? Sledite našemu vodiču in videti boste odlično, kot da sploh ne nosite ličil.

Pričnite z dobro podlago

Če želite naraven videz, plasti podlage niso prava pot, izberite raje prosojno BB ali CC kremo. Ti čudežni lepotni hibridi nudijo sijočo tančico, ki hkrati prekriva, vlaži in kožo ščiti pred škodljivimi sončnimi žarki.

Prekrijte nepravilnosti

Prekrivanje je lahko vaš najboljši prijatelj ali najhujši sovražnik. Če s korektorjem pretiravate, še posebej pod očmi, boste potrebovali veliko več ličil, da boste videti, kot da ste brez njih. Osredotočite se le na ključna področja: vdolbine pod očmi, rdečica okrog nosu in ostala področja, ki potrebujejo prekrivanje (na primer mozoljčki). S tapkanjem nanesite lahek, kremast korektor in ga izenačite s kožo, da ni vidnih robov.

Poudarite lička

Nič ne prebudi vaše polti kot nežna rdečica na vaših licih. Izberite kremno formulo, ki jo boste z lahkoto nanesli in izenačili s poltjo, brez vidnih prehodov. Nanesite po ličnicah dokler pigment ne sije z vaše kože, a ne pretiravajte. Nekatera kremna rdečila lahko uporabite tudi na ustnicah in tako tudi njim dodate malenkost barve.

Definirajte oči

Hiter stisk s kleščami za uvijanje trepalnic se zagotovo splača. Ko so trepalnice ravne je namreč maskara bolj očitna in videti težja. Držite se formul, ki podaljšajo trepalnice, po možnosti pa izberite maskaro z glavniku podobno krtačko, saj so te boljše pri nanosu od korena do konic trepalnic.

Osenčite obrvi

Če nič drugega, si vzemite 30 sekund časa in zapolnite redkejše dele obrvi. Lepe, izpopolnjene obrvi definirajo vaš obraz brez potrebe po več ličilih. Za najbolj naraven videz uporabite svinčnik za obrvi, ki je en odtenek svetlejši od vaših las.

Fotografija: Depositphotos

Preberite tudi


Komentarji