background image

Odkrijte blagodejne učinke soli


Izkoristite blagodejne učinke produktov morja za lepši videz in boljše splošno počutje kar v udobju svojega doma z izdelki Lepa Vida.

Pridih morja si lahko z uporabo solinskih izdelkov skozi vse leto pričarate tudi v domači kopalnici. Svoji koži privoščite najboljše, naravno slovensko kozmetiko Lepa Vida iz Piranskih solin.  

Naravni izdelki Lepa Vida ne vsebujejo parabenov, parafina, silikonov, umetnih barvil in umetnih dišav.

Slanica – matična voda

Slanica je visoko koncentrirana morska voda, ki nastane v procesu zgoščevanja morske vode. Zaradi procesov izhlapevanja in izločanja mineralov ima nastala slanica višjo gostoto in višjo vsebnost mineralov od morske vode.

V višjih koncentracijah so poleg natrijevega klorida prisotni še minerali kalcija, broma, magnezija, joda in žvepla. Ker telo samo po sebi ne proizvaja mineralov, je absorpcija mineralov iz slanice prek kože izrednega pomena, saj s tem koža ohranja sijoč videz in naraven pH.

Slanico lahko uporabite za čiščenje in nego obraza, in sicer kot tonik ali masko za obraz. Z dodajanjem slanice v kopel pospešimo krvni obtok celotnega telesa ter s tem izločanje odpadnih snovi iz telesa, koža pa postane bolj napeta, elastična in mladostna. V kopeli za noge slanica blagodejno deluje na utrujena stopala ter mehča hrapavo kožo. Slanico lahko uporabljate tudi kot naravni dezodorant, saj pomaga čistiti znoj ter preprečuje rast bakterij, ki povzročajo neprijeten vonj v predelu pazduh.

Slanica kot ustna vodica pomaga pri vzpostavljanju uravnotežene ustne flore in služi kot dodatek k vaši dnevni ustni higieni. Prav tako slanica pomaga ohranjati svežino las ter kodre, z redno uporabo pa pripomore tudi k preprečevanju nastanka mastnega lasišča.


Solinsko blato in slanica Lepa Vida

Solinsko blato

Solinsko blato je s slanico obogateno morsko blato pastozne, naravno mehke konsistence in črnikaste barve. Postopno dozorevanje solinskega blata poteka v zorilnih bazenih v stiku s slanico, iz katere se blato navzame soli in mineralov – vsebuje številne kemijske elemente, med katerimi prevladujejo silicij, kalcij, natrij, magnezij, kalij, žveplo, brom in jod.

Solinsko blato je naravna učinkovina, ki se uporablja v sprostitvene in lepotne namene, saj pospešuje izločanje znoja in odpadlih snovi iz telesa, koža pa postane mehkejša, bolj napeta in čistejša, zato se priporoča pri tretmajih za odpravo celulita in preoblikovanju telesa kot tudi za masko za obraz.

Slanica in solinsko blato sta zelo cenjena produkta v naravni negi telesa, saj sta 100 % naravna.

Čiščenje kože

Za čiščenje kože priporočamo uporabo solnega pilinga, ki  vsebuje nežne kristale neokrnjene tradicionalne soli, polne človeku potrebnih mineralov.  Za nežno, a učinkovito odstranjevanje poroženelih celic ter za gladko, čvrsto in sijočo kožo. Z rednim tedenskim pilingom, pospešimo obnavljanje kože in omogočimo ostalim negovalnim izdelkom, da prodrejo globlje v kožo.


Olje za telo verbena | Solni piling za telo verbena | Milo s solinskim blatom

Izdelki Lepa Vida so na voljo v trgovinah Piranskih solin, spletni trgovini in v drogerijah Müller.

www.soline.si

Promocijsko sporočilo

Komentarji