background image

Kateri odtenek barve las izbrati?


Odločili ste se za novo barvo las, zdaj pa je čas za izbiro pravega barvnega odtenka. A kaj ko je izbira tako pestra ...

Debele knjige s primerki barv v drogeriji vas lahko prestrašijo, vendar boste z ožjo izbiro splošne barvne družine (na primer svetlo blond ali rjava) na pravi poti. Z izbiro enega ali dveh odtenkov svetlejše ali temnejše barve od obstoječe ne morete storiti napake. Da bi zadeli popoln odtenek, pa velja pravilo, da izberite tistega, ki nasprotuje podtonu kože. Če imate hladen podton kože, poskusite z malo topline v laseh; če imate topel podton, pa se odločite za temnejši barvni odtenek. Pravilo se glasi: toplo ne gre s toplim in hladno ne s hladnim.

Niste prepričani, kateri tip kože imate? Hladen podton ima običajno rahlo rožnat odtenek, medtem kot ima topel podton rumen ali zelenkast odtenek. Naredite preizkus in k lasem pridržite kos kontrastne barve blaga ali pramena las: če ima vaša koža hladen podton in izberete hladno barvo, se boste popolnoma zlili z ozadjem. Tega si pa nihče ne želi. Če res ne želite tvegati, za barvanje las obiščite kakovostnega frizerja, ki vam bo na podlagi izkušenj in znanj najbolje svetoval.

Fotografija: BigStock

Preberite tudi


Komentarji