background image

Grehi pri negi las: prepogosto obdelovanje


Barvanje, kodranje, ravnanje, posvetljevanje – vsi ti procesi lahko močno poškodujejo vaše lase. Če pretiravate, se bodo lasje zaradi kemičnih poškodb zlomili.

Lomljenje pa ni edini znak prepogostega obdelovanja. Najpogosteje boste opazili, da jih je težko česati, ko so vlažni, so brez oblike in imajo veliko razcepljenih konic ali se lomijo. Znak je tudi 'gumijast' občutek, ko so mokri.

Rešitev

Pomembno je, da najdete izdelke, ki bodo pomagali okrepiti lase z glajenjem lasne povrhnjice, da jedro las ne bo izpostavljeno nadaljnjim poškodbam. Izogibajte se izdelkom za oblikovanje, ki imajo med prvimi sestavinami naveden alkohol, in uporabljajte masko za lase vsaj enkrat tedensko, da lase dodatno nahranite. Čudežna je lahko tudi vsakodnevna uporaba seruma za suhe lase.

Barve vsebujejo razvijalce, ki odprejo in zaprejo povrhnjico (kutikolo), kar ni dobro za površino las. Počakajte vsaj tri do štiri tedne do naslednjega barvanja korenin (narastka) in vsaj šest tednov za pramene ali barvanje celotne dolžine las. Tudi med drugimi močnimi postopki vedno pustite dovolj časa, da si lasje opomorejo. Pri kemičnem ravnanju je to vsake tri do šest mesecev, odvisno od tipa las. O pogostosti teh postopkov ter primerni negi v vmesnem času se posvetujte s svojim frizerjem, da boste čimbolj zmanjšali poškodbe las.

Fotografija: BigStock

Preberite tudi


Komentarji