background image

Grehi pri negi las: oblikovanje mokrih las


Se vaši lasje pogosto lomijo in so videti brez življenja? Krivec je najverjetneje povezan z napakami pri negovanju in oblikovanju pričeske.

Lasje so takoj po pranju najbolj šibki, saj izgubijo skoraj vso elastičnost, ko so mokri. Zaradi tega jih lahko še hitreje poškodujete, če jih v tem stanju češete, pletete ali jih kako drugače obremenjujete.

Rešitev

Preden pričnete z oblikovanjem morajo lasje vedno biti popolnoma posušeni. To pomeni, da jim morate dati čas, da se posušijo na zraku, ali pa jih posušiti s sušilcem, preden se odpravite od doma. Če greste ven z mokrimi lasmi, povečate možnost, da se vam bodo zlomili ali zapletli v vetru ali v stiku z oblačili. Prav tako so mokri lasje bolj nagnjeni k izsušitvi zaradi UV-žarkov, saj ti enostavneje prodrejo skozi lasno ovojnico.

Ko končate z umivanjem, nežno popivnajte lase z brisačo, da odstranite odvečno vodo. Nikar las ne zvijajte ali vlecite! Nanesite izdelek za lažje razčesavanje las in nežno češite lase po plasteh od spodaj navzgor – zgornje dele las spnite, da vam ne bodo v napoto. Uporabite krtačo, posebej prilagojeno za mokre lase, da se izognete poškodbam. Te imajo posebne, gosto posejane ščetine in trdo blazino, ki prepreči vlečenje.

Pri sušenju s sušilcem na mokrih laseh nikdar ne uporabljajte najvišje toplote. Izberite srednjo temperaturo in s pomočjo prstov sušite lase, dokler ne odstranite približno 80 odstotkov vlage. Šele nato uporabite krtačo in višjo temperaturo za oblikovanje. S tem boste zmanjšali možnost, da bi scvrli občutljive lase, hkrati pa boste dosegli bolj gladek končni videz.

Fotografija: BigStock

Preberite tudi


Komentarji