background image

Grehi pri negi las: nepravilno česanje


Lase pa vendar znate česati, kajne? Verjeli ali ne, obstaja pravilno in napačno česanje oziroma krtačenje las in to lahko vpliva na vaše lase!

Medtem ko prepogosto česanje ni težavno, je drugače pri nezadostnem česanju. Česati bi se morali vsaj enkrat dnevno, da odstranimo odmrle lase. Če odvečnih las ne odstranimo, ko so mokri, se bodo zavozlali.

Rešitev: Ko so suhi in odstranite vse morebitne vozle, jih češite od korenin do konic, da razporedite maščobo z lasišča vse do konic. Ta namreč deluje kot pomočnik za razčesavanje in naravni balzam.

Prava orodja so polovica bitke! Krtače za mokre lase so najboljše za po umivanju, medtem ko so pravokotne 'paddle' krtače odlične za suhe lase, saj jih je enostavno uporabljati in naenkrat pokrijejo večjo površino. Najboljše okrogle krtače imajo mešanico ščetin divjega prašiča in plastike, saj so te manj grobe do las kot samo naravne ščetine. Keramične krtače se ob sušilcu segrejejo in delujejo podobno kot kodralnik las ter lasem dajo več volumna, zato so odličen pripomoček za oblikovanje. Na splošno pa ne morete zgrešiti, če sledite temu pravilu: daljši kot so lasje, večja mora biti krtača, krajši kot so lasje, manjša naj bo krtača.

Odvisno pa je tudi, koliko volumna si želite. Ko ustvarjate spete pričeske ali se pripravljate na spletanje kit, vedno prečešite lase, da bodo popolnoma gladki, preden jih pričnete spenjati ali spletati. Na vlažnih laseh uporabite balzam brez spiranja in negovalni izdelek (primeren vašemu tipu las), da bo krtača lepše polzela skozi lase, hkrati pa bo manj možnosti za vozlanje. Če imate tanke lase, uporabite le enega od teh izdelkov, da ne bodo preveč obteženi.

Fotografija: BigStock

Preberite tudi


Komentarji