background image

Dobre navade za čudovito kožo


Dobre navade lahko pomenijo razliko med suho in pusto ter svežo in sijočo kožo. Te tri navade lahko pomagajo, da bo vaša koža videti odlično.

Jejte vodo

Prav ste prebrali, jejte. Še vedno morate sicer piti zadostne količine tekočin, a z vnosom večje količine sočnega sadja in zelenjave boste kožo vlažili od znotraj, hkrati pa jo tudi hranili s potrebnimi hranili. Za najboljši učinek, naj vaša prehrana vsebuje veliko lubenice, kumaric, paradižnikov, bučk in korenja.

Uporabljajte zaščito proti soncu

Vedno in ne le poleti. Nanos kreme z zaščito pred soncem v vseh letnih časih in vseh vremenskih razmerah bo preprečil številne težave vaše kože. Študija, objavljena v Pigment Cell & Melanoma Research Journal, da sredstva za zaščito pred soncem s širokim spektrom (ZF 30 ali višji) skoraj popolnoma ustavijo škodljive UV žarke, zaradi česar so izjemno učinkovita za zaščito pred kožnim rakom. Izberite formulo, ki ima med prvimi sestavinami naveden zinc oxide ali titanium dioxide, ter nanesite izdatno količino na obraz, vrat in dekolte.

Zgodaj se odpravite v posteljo

V fazi globokega spanca (NREM spanje), ki je najbolj dobrodejen in telesu pomaga pri regeneraciji, se srčni utrip in krvni tlak znižata, vaše telo pa popolnoma počiva. V tej fazi spanja pa naj bi se sproščali tudi rastni hormoni, je pokazala študija, objavljena v Sleep Medicine Review. Več kot je teh hormonov v vašem telesu, bolj mladostna bo videti vaša koža.

Fotografija: Depositphotos

Preberite tudi


Komentarji