background image

Čiščenje kože, ki naredi razliko


Milo je precej manj zahtevno za razumevanje kot kvantna fizika. A kljub vsemu umivanje obraza ni enostavno, temveč za njim stoji cela znanost.

Podvojite

Kremna čistilna sredstva manj izsušijo kožo kot peneča mila, ampak ne odstranijo nanodelcev, ki nam jih velikodušno nudi onesnažen zrak iz okolja. Da boste učinkovito odstranili vso umazanijo, najprej uporabite oljni odstranjevalec, potem pa še kremnega.

Razmišljajte vnaprej

Če imate mastno kožo, je salicilna kislina sestavina, ki jo mora nujno vsebovati vaše čistilno sredstvo. Ta namreč iz por potegne odvečni sebum in umazanijo. Če se vam v obdobju pred in med menstruacijo pojavijo mozolji, začnite teden dni prej uporabljati izdelek s salicilno kislino. Tako boste kožo dobro očistili, ta se ne bo zamašila in mozoljev ne bo ali pa jih bo manj.

Obrišite

Običajni čistilni robčki za obraz odstranijo umazanijo in ličila, a jim ne uspe umakniti še delcev, ki se naberejo zaradi onesnaženosti zraka. Potrebovali boste robčke s kislinami, ki bodo vse nečistoče odluščile s površja kože skupaj z odmrlimi celicami. Da se izognete razdraženi koži, jih ne uporabljajte več kot enkrat tedensko.

Fotografija: BigStock

Preberite tudi


Komentarji