background image

Bodite ponosni na svoje naravne atribute


Tako kot naše telo in duša tudi koža občasno potrebuje počitek od vsakodnevne rutine. Pritisnite pavzo in se za nekaj časa posvetite svoji naravni lepoti.

Ličila

Popolno naličen obraz je videti čudovito na fotografijah in je morda nujen zaradi narave vaše službe. Ampak ko kože ne čistite na pravi način, se nečistoče nabirajo v porah, rezultat pa so mozolji in koža, ki je bolj nagnjena k vnetjem.

Kaj lahko storite? Očistite kožo, preden se odpravite v posteljo, in ji privoščite vsaj dan počitka na teden – takrat se ličilom povsem odpovejte. Tako bo koža bolje zadihala in bo tudi bolje vpila sestavine negovalnih izdelkov. Poleg tega bo mehkejša in bolj gladka ter boste ličila lažje nanesli. Dodajte kapljico negovalnega olja svoji običajni vlažilni kremi, če potrebujete dodaten odmerek vlage. Ali pa olje uporabljajte kot samostojen del vsakodnevne negovalne rutine. Kakovostno olje je odličen element nege, pazite le, da je čim bolj naravno in primerno za vaš tip kože.

Lasje

Preprosta sprememba barve ali manjše striženje lahko bistveno spremeni vašo podobo – to pa je tudi razlog, da morda prevečkrat obiščete frizerja ali pa lase celo barvate sami doma. Neprestano spreminjanje pričeske, še posebno barvanje, da sledite zadnjim lepotnim trendom, je lahko zelo škodljivo do vaših las.

Kaj lahko storite? Priporočljiva dolžina časa, ko čakate, da si zopet pobarvate lase, je odvisna od velikosti želene spremembe. Barvanje narastka je običajno treba opraviti enkrat mesečno, pramene pa obnoviti na nekaj tednov. Če pa si želite popolnoma novega videza, kot je ombre ali barvanje s temne na svetlo, morate počakati vsaj tri do štiri mesece. Če gre le za manjši popravek ali barvanje, ki ne zajema beljenja, lahko pričesko spreminjate že vsak mesec. Za svoje lase v vmesnem času dobro poskrbite s kakovostnimi maskami, da spodbudite obnovo las.

Nohti

Obožujemo sijaj geliranih nohtov, ampak postopek takšne manikire nohte izredno obremeni. Prepreči namreč dihanje nohta in povzroči krhke ter oslabljene nohte. In dokler ne iznajdejo nežnejšega načina, z odstranitvijo gela poškodujete tudi površino svojih nohtov.

Kaj lahko storite? Po tretji zaporedni manikiri z gelom odstranite stari gel in vsaj tri tedne pustite, da si nohti opomorejo. Proces okrevanja lahko izboljšate s posebnimi premazi, ki bodo nohte okrepili, navlažili, pospešili rast ter tako pripravili na naslednji obisk manikirnega salona.

Trepalnice

Podaljševanje trepalnic je prav gotovo ena najboljših iznajdb v kozmetičnem svetu, saj prihrani ogromno časa, denarja in prostora v kozmetični torbici. Žal pa ima tudi slabo stran … Tudi najboljši podaljški lahko obtežijo veke ali v nekaterih primerih povzročijo izpadanje že obstoječih naravnih trepalnic.

Kaj lahko storite? Trepalnicam privoščite odmor. Nosite jih dva meseca, potem pa naj počivajo vsaj en mesec. Trepalnice gredo skozi mesečni cikel rasti, zato jim bo počitek dal možnost obnove. V tem času na naravne trepalnice nanašajte tanek sloj maskare, da bo vaš videz urejen in lepo naličen. Priporočamo tudi, da uporabljate kakovosten serum za rast in obnovo trepalnic. Serum bo trepalnice zgostil, spodbudil rast novih in daljših trepalnic, obenem pa bo preprečil lomljenje in izpadanje.

Fotografija: BigStock

Preberite tudi


Komentarji