background image

ABC maskare


Maskara je eden on odnovnih lepotnih pripomočkov, brez katerega si večina žensk ne zna predstavljati svojega vsakdana. Poiskali smo odgovore na najpogostejša vprašanja, ki se vam lahko pojavijo ob njeni uporabi.

Katera ščetka je najboljša? Obstajajo ravne ali rahlo ukrivljene, ovalne ali tiste s koničasto obliko, s tankimi, debelimi ali XXL ščetinami, razporejenimi v ravnih vrstah ali spiralno. Pri težko ukrotljivih trepalnicah so najboljša izbira ščetke iz mehke gume s koničastim zaključkom, te dosežejo vsako trepalnico. Majhnemu številu tankih trepalnic bo polnost podarila ščetka za volumen z velikimi košatimi ščetinami, medtem ko pri ravnih trepalnicah uporabite zaokrožene, zakrivljene oblike ščetke.

Kako popraviti spodrsljaje pri ličenju? Manjše barvne madeže na koži najbolje odstranite z bombažno palčko. Prepojite jo z odstranjevalcem ličil in madež nežno odstranite. Pri maskarah, ki se čez dan razmažejo (nevarnost pandinih oči!), pred nanosom pod oči nanesite korektor in preko njega še transparentni puder z zelo lahko teksturo. Ta se ne bo naložil v gubice.

Kako uporabiti klešče za trepalnice? Klešče nastavite blizu korenin, nato na sredino trepalnic in za zaključek še na konice, kratko stisnite in jih na rahlo zavihajte navzgor. Šele nato jih namažite z maskaro, v nasprotne primeru se trepalnice lahko zlomijo. Klešče lahko pred uporabo tudi rahlo segrejete, da bo učinek vihanja še močnejši, ali se odločite za nakup takšnih, ki imajo funkcijo ogrevanja že vključeno.

Čemu se je treba izogibati? Ščetke pred nanosom ne potopite večkrat zaporedoma v maskaro, saj to povzroči, da v izdelek uide zrak, ki barvilo hitreje izsuši. Prav tako ščetke ne otirajte ob robu kartuše, saj se bodo tam zbirali ostanki, ki se sprimejo. Posledica: kartuša se ne bo dobro zaprla in maskara se bo izsušila. Pozor: maskare ne posojajte, saj se z njo lahko prenesejo bakterije in virusi.

Ali naj namažem tudi spodnje trepalnice? Vsekakor. Tako oko lepo uokvirite in bo delovalo večje. Pri utrujenih očeh spodnji rob trepalnic dodatno zgostite s temnim svinčnikom za oči.

Kako dolgo je maskara uporabna? Maskaro bi zaradi higieničnih razlogov morali zavreči po šestih mesecih od odprtja. Z dnevno uporabo se v kartuši nabirajo prah in majhni delci. Poleg tega se v vlažni teksturi hitro nabirajo klice, ki lahko razdražijo oči. Velja pravilo, da je treba maskaro zavreči, takoj ko zaznate neprijeten vonj ali se ta začne drobiti.

Fotografija: Depositphotos

Preberite tudi


Komentarji