background image

3 lepotne napake, zaradi katerih ste videti starejši


Imamo hitre in neboleče rešitve, ki bodo zbrisale nekaj let z vaše osebne izkaznice.

1 Napačna ličila

Vsi odtenki in formule ličil niso ustvarjeni na enak način – še posebno, če želimo biti videti čim mlajši. Pudraste ali zelo goste teksture najbolj postarajo kožo in lahko gubice dejansko še bolj poudarijo. Mat formule, vključno s senčili za veke in rdečili za ustnice, lahko prav tako izpostavijo linije in povzročijo, da je celoten videz precej pust.

Kaj storiti? Izberite kremne in lahke podlage, rdečila in korektorje za sijoč videz navlažene kože. Na očeh preizkusite senčila s sijočim zaključkom ali z nežnimi bleščicami, ki odbijajo svetlobo in tako preprečujejo izraznost gubic. Na ustnicah bodo najlepše prišli do izraza prosojni obarvani balzami ali kremna rdečila s sijočim zaključkom, ki na pogled povečajo in napolnijo ustnice. Ko nanašate kremna rdečila za lica, uporabite prste, saj s telesno toploto ličilo segrejete, da je nanos lažji in bolj enakomeren in naraven.

2 Izsušene roke

Zelo pogosto jih ignoriramo in pozabljamo, da so neprestano 'v uporabi' in izpostavljene poškodbam med vsakodnevnimi opravili, umazaniji in tudi sončnim žarkom oziroma UV-svetlobi. Roke tudi zelo pogosto umivamo, zato z njih odstranjujemo naravni vlažilni ščit. Koža na rokah je tanjša in nima tako veliko oljnih žlez, ki bi zagotavljale naravno vlaženje, to pa je tudi razlog, da so prve na udaru, ko nas prizadenejo temni madeži.

Kaj storiti? Naj nežna mila za umivanje rok in hranljive kreme postanejo del vaše vsakodnevne rutine. Na roke čez dan nanašajte kreme z zaščitnim faktorjem, če ste izpostavljeni soncu (tudi v hladnejšem delu leta, ne le poleti!). Zvečer naj vam preide v navado, da si roke obilno namažete s hranilno kremo, ki deluje proti staranju.

3 Koža pod brado …

Večino pozornosti in nege posvečamo koži obraza, prepogosto pa pozabljamo na vrat, ki je pravi izdajalec starosti. Tanka koža na vratu namreč hitro izgubi elastičnost in prožnost ter se povesi in naguba.

Kaj storiti? Izdelke za obraz nanašajte tudi po vratu in dekolteju – serume, vlažilne kreme, izdelke z zaščitnim faktorjem. Tako boste preprečili in popravili že narejeno škodo.

Fotografija: Bigstock

Preberite tudi


Komentarji