background image

10-krat o maskari


Postanite profesionalka v nanašanju maskare in svoje oči predstavite svetu v najlepši luči!

1. Kako nanesti maskaro? Nanos razdelite v tri korake: najprej ščetko položite na levi rob trepalnice pri korenu (na desnem očesu), jo le obračajte proti levi ter se nežno dotikajte dlačic. Tako boste očesu dali globino. Potem ščetko potegnite od korenin proti vrhovom po celi dolžini trepalnic. Nazadnje zaprite oči in držalo maskare položite med spodnjo veko in trepalnice, da odstranite odvečne grudice.

2. Ne izogibajte se maskaram v barvi – zdaj so hit! Osnovna pravila za maskare so enostavna: črna je primerna za vse, čeprav morajo biti bolj pazljive blondinke s svetlimi trepalnicami, da ne naredijo preveč dramatičnega videza. Zanje so za dnevno uporabo primernejše rjave maskare, črne pa naj uporabljajo zvečer. Modra maskara bo naredila modre oči svetlejše in bolj opazne, medtem ko vijolična lepo poudari rjave oči.

3. Tanke in kratke ščetke so najprimernejše za začetnice. S tanjšo ščetko najlažje dosežete kotičke oči, medtem ko tiste krajše lažje usmerjate.

4. Dodajte več dolžine. Ščetko držite pri miru čisto blizu oči in mežikajte, tako da s trepalnicami le lahno udarjate po njej. Tako boste nanesli več izdelka le na konice in podaljšali trepalnice.

5. Pred maskaro nanesite puder v prahu na področje pod očmi. Tako boste morebitne madeže lažje odstranili. V primeru, da se z maskaro popacate, pustite, da se madež posuši in ga nato odstranite z vatirano palčko.

6. Uporabljajte klešče za trepalnice. Z njimi boste privihali trepalnice, oči bodo videti večje in svetlejše. Uporabite jih tik pred nanosom maskare, da ne poškodujete ali izpulite kakšne dlačice.

7. Maskaro nanašajte s cikcak gibi. Tako se boste izognili grudicam.

8. Za dramatičen videz nanesite tri sloje maskare le na zgornje trepalnice. Med vsakim nanosom počakajte, da se prejšnji dobro posuši.

9. Ne potiskajte ščetke iz tube prepogosto, saj tako v izdelek dodajate zrak, zaradi katerega se bo maskara hitreje sušila ali celo pokvarila.

10. Počakajte pet sekund, preden pomežiknete. Tako ne boste napackali maskare vse naokoli oči.

Fotografija: Profimedia

Preberite tudi


Komentarji