background image

Uporabnost in estetika z roko v roki


Podjetje Varis Lendava se uvršča med najboljše proizvajalce gotovih kopalnic v Evropi. S temi posebnimi izdelki opremljajo tudi hotele najprestižnejših svetovnih hotelskih verig.

"Želimo postati vodilni evropski proizvajalec gotovih kopalnic za vse vrste uporabnikov. To je naše vodilo. Spadamo med tri največje proizvajalce gotovih kopalnic v Evropi, do danes smo jih izdelali že več kot 90.000. Večino, 75 odstotkov izvozimo v Nemčijo, kjer imamo že 15-odstotni tržni delež. Poslujemo še na Hrvaškem, Danskem, v Švici in Avstriji. Sodelovali smo med drugim tudi z Rusijo in Indonezijo," je na srečanju Društva poslovnih ženskih FAM več kot 50 managerkam povedala Sabina Sobočan, direktorica podjetja Varis, ki letos praznuje 40 let delovanja. Njihove gotove kopalnice se nahajajo v najprestižnejših hotelskih verigah, kot so Sheraton, Hampton by Hilton, Novotel, Motel One, Intercity, Holiday Inn, Hiex, Scandic in Steigenberger.


Direktorica podjetja Varis in Društvo poslovnih žensk FAM

Poleg gotovih kopalnic med njihove prepoznavne produkte spadajo tudi dizajnerski in cevni radiatorji, betonski elementi za skate parke in pump track steze. "Pri nas radiator ni samo radiator, temveč gre za pravo umetnino. Je uporaben, hkrati pa tudi estetski. Za uporabnika je to dodana vrednost. Za radiator smo prejeli tudi nagrado za vrhunske oblikovalske izdelke Red dot. Vsako priznanje pa pomeni tudi odgovornost. Ko si na vrhu, lahko namreč hitro strmoglaviš. Zato se trudimo, da smo vodilni," je pojasnila Sobočanova, ki v skupini Varis zaposluje 258 ljudi. Na podlagi vizije, doseženih rezultatov, odnosa do zaposlenih, kupcev, dobaviteljev, okolja, inovativnosti in rasti so preteklo leto prejeli bronasto gazelo, priznanje za uspešnost hitro rastočih podjetij v Sloveniji, prav tako pa tudi gazelo za najbolj hitro rastoče podjetje v dravsko-pomurski regiji.


Direktorica podjetja Varis Sabina Sobočan

V Varisu redno vlagajo v razvoj podjetja, zaključili so z modernizacijo in optimizacijo razvojno-logističnega centra. "V načrtu imamo tudi obnovo in povečanje garderobe za proizvodne delavce ter obnovo pisarne za proizvodno režijo," je strnila direktorica, ki je ponosna, da v gradbeno panogo, v kateri običajno prevladujejo moški, vključujejo tudi ženske.

O razvoju podjetja, gotovih kopalnicah in estetskih radiatorjih so se na lastne oči prepričale tudi ženske iz FAM. Njihovo druženje se je začelo z ogledom razstave Marca Chagalla na lendavskem gradu, nato pa so si pod vodstvom Sabine Sobočan v Varisu ogledale nagrajeni primer radiatorja, razstavne eksponate gotovih kopalnic in prostore podjetja.


Predsednica društva FAM Nataša Pirc Musar in direktorica Komunale Brežice Jadranka Novoselc

"Vesela sem, da sem vizijo našega podjetja predstavila uspešnim ženskam, ki si, tako kot jaz, s trdim delom prizadevajo za najboljše rezultate," je povzela Sobočanova, sodelujoča tudi na okrogli mizi, ki jo je vodila predsednica društva FAM Nataša Pirc Musar. Na temo Sodobni izzivi sodobnih managerjevkako voditi! so govorci, med njimi še Iztok Polanič iz podjetja Pomgrad Murska Sobota, Martin Žigo iz podjetja Lušt in Janko Kodila iz podjetja Kodila Murska Sobota izmenjali dolgoletne izkušnje v managementu. Vsak se je spomnil svojih poslovnih začetkov, izpostavil uspehe in padce ter pomembnost vodstvenih veščin.


Podjetje Varis Lendava se uvršča med najboljše proizvajalce gotovih kopalnic v Evropi. S temi posebnimi izdelki, ki predstavljajo njihov najpomembnejši produkt, opremljajo tudi hotele najprestižnejših svetovnih hotelskih verig. V 40-letni zgodovini so jih izdelali že več kot 90 tisoč. Poleg gotovih kopalnic med njihove prepoznavne produkte spadajo tudi dizajnerski in cevni radiatorji, betonski elementi za skate parke in pump track steze – posebni poligoni, namenjeni kolesarjem in rolkarjem. V preteklih letih so prejeli različna priznanja za inovacije Pomurske gospodarske zbornice in Gospodarske zbornice Slovenije, nagrado za dizajn Red dot. Priznanje Združenja Manager »vkljuci.vse« so dobili kot podjetje, ki managerkam gradi prijazno poslovno okolje. Obenem so tudi prejemnik certifikata Excellent SME Gospodarske zbornice Slovenije za poslovno odličnost in znaka za kakovost Pomurskega društva za kakovost. So tudi dobitniki priznanja Zavoda za zaposlovanje, ki ga le-ta podeljuje delodajalcem za sodelovanje pri doseganju strateških ciljev Zavoda in prejemniki Zlate bonitetne odličnosti AAA BISNODE.  

Besedilo: PR
Fotografije: Erik Žoldoš – foto Šimonka

Komentarji