background image

Kotiček za sproščanje


Ne glede na to ali živite v veliki hiši ali majhnem stanovanju, si lahko enostavno ustvarite kotiček samo zase, kamor se boste umaknili od vsakodnevnega vrveža.

Včasih potrebujemo le nekaj minut, da se umaknemo od vsakodnevnega vrveža in si vzamemo čas zase. Zakaj si ne bi v svojem domu oblikovali kotička, ki bi vam omogočal prav to? Opremite ga v svojih najljubših barvah ter ga glede na svoje interese zapolnite s pohištvom. Za vas smo pripravili nekaj idej.

Branje knjig ali revij

Bralni kotički so že od nekdaj izjemno priljubljeni, saj se marsikdo sprošča prav ob dobri knjigi. Kotiček opremite z udobnim stolom ali naslonjačem, bralno lučko in nekaj knjižnimi policami ali mizico. Za dodatno udobje lahko poskrbite tudi z mehkimi blazinami.

Naužijte se svetlobe

Če imate možnost, postavite svoj sproščujoči kotiček v bližino okna. Vse kar potrebujete je udoben naslonjač, v katerega se boste zleknili in za nekaj minut pobegnili pred skrbmi in napori vsakdanjika. Sončna svetloba je znana po tem, da pomaga pri zdravljenju depresije, blagodejno vpliva na vaše počutje, med drugim pa pomaga tudi znižati krvni tlak in krepiti imunski sistem. 

Meditacija

Če se najraje sproščate s pomočjo meditacije, svoj kotiček opremite z žogo za jogo ali mehko preprogo, na kateri boste udobno meditirali. Vključite tudi radio ali gramofon, da boste lahko poslušali sproščujočo glasbo.

Fotografije: Profimedia, Depositpotos

Preberite tudi


Komentarji