background image

Barve sreče


Barve so najenostavnejši del filozofije feng šuj. Z njimi lahko hitro ustvarimo pozitivno energijo in dobro počutje. Barve izbirajte na podlagi energije, ki jo potrebujete v prostoru, in z njimi okrasite vzglavnike, stene ali okrasne predmete.

Pri feng šuju so barve razdeljene na pet elementov kitajskega horoskopa:

OGENJ: rdeča, oranžna in vijolična

Rdeča barva spodbudi ljubezen, zato je idealna za povečanje strasti v spalnici. Pobarvajte eno steno ali prostor okrasite z rdečimi dodatki. Oranžna spodbuja organiziranost, zato jo vključite v pisarno oziroma delovni kotiček, da izboljšate koncentracijo in ustvarjalnost. Vijolična nas duševno ozavešča, zato si privoščite vijolične blazine za meditativni kotiček.

Nasvet: preveč rdeče ali oranžne barve lahko prinese pretirano stimulacijo ali tesnobo.

ZEMLJA: bež, svetlorumena

Bledi odtenki nas prizemljijo in delujejo nevtralno.

KOVINA: zlata, bela in srebrna

Postavite zlate predmete v sredino stanovanja, da bi spodbudili uspešnost in modrost. Bele stene pomirjajo, vendar preveč belega lahko ustvari neprijetno vzdušje.

VODA: odtenki modre

Svetlomodre barve spodbujajo zaupanje in rast, zato so primerne za otroške sobe. Mornarsko modra je simbol modrosti, zato jo uporabite v domači pisarni.

LES: odtenki zelene

Zelena deluje osvežujoče in prinaša ravnovesje v dnevni sobi. Je simbol dolgega življenja, preveč zelene pa lahko prinese nevoščljivost in ljubosumnost.

Fotografija: Thinkstock

Komentarji