background image

Zabava za vso družino: Prihajajo Harlem Globetrotters


Košarkarska akrobatska skupina Harlem Globetrotters se bo 11. aprila 2018 v okviru svetovne turneje ustavila v ljubljanski Hali Tivoli.

HARLEM GLOBETROTTERS so ameriška ikone in pravi sinonim za družinsko zabavo in odlične košarkarske spretnosti. Njihove edinstvene vragolije so znane praktično vsakemu ljubitelju košarke, saj z njimi staro in mlado navdušujejo že celih 92 let.

Sprva so nastopali kot tekmovalna košarkarska ekipa, ki je osupnila svet, ko so leta 1948 in 1949 premagali slovite Lakerse in s tem pokazali, da tudi ameriški črnci znajo igrati na zavidljivi profesionalni ravni. Njihovi dosežki so pospešili povezovanje NBA in naznanjali novo obdobje v športu. Kljub temu so se HARLEM GLOBETROTTERS konec 40. letih prejšnjega stoletja začeli oddaljevati od tekmovalne košarke in v svoje predstave vključevati akrobatske prvine in komične vložke, ki so jim kmalu prinesli svetovno slavo.

S svojim atraktivnim pristopom, odprtostjo, optimizmom in osupljivimi triki s košarkarsko žogo so pomembno pripomogli k večji prepoznavnosti košarke, znani pa so tudi po svoji dobrodelni dejavnosti.

Odkar delujejo, so se predstavili že v 123 državah na vseh šestih kontinentih sveta in odigrali več kot 26.000 predstav, na katerih so navduševali vse od papežev in predsednikov do kraljev in kraljic – vsako leto v živo odigrajo 300 tekem ter s tem ustrežejo skoraj trem milijonom oboževalcev.

Vstopnice za košarkarski šov brez primere, ki bo 11. APRILA 2018 v ljubljanski Hali Tivoli so že na voljo na www.eventim.si in na ostalih Eventimovih prodajnih mestih. Kupiti je mogoče tudi posebne VIP vstopnice (MAGIC PASS), ki omogočajo druženje, igro in fotografiranje z igralci na igrišču pred samo predstavo!

Fotografije: PR/Mike Centioli, Brett Meister

Komentarji