background image

Qlandia Kranj jutri praznuje 10. obletnico


Desetletnico Qlandie Kranj bodo 18. novembra obeležili s torto, izborom finalista QL talent 2017 in predajo glavne nagrade – vozila Seat Ibize.

Qlandia Kranj bo to soboto, 18. novembra, slovesno obeležila 10. obletnico svojega delovanja. V družbi Centrice Real Estate jo bodo skupaj s svojimi obiskovalci zaznamovali v glasbenem vzdušju z mladimi pevskimi talenti. Po dveh mesecih napetih glasbenih dvobojev bo ob 18. uri na veliki glasbeni oder Qlandie Kranj stopilo osem najboljših mladih pevcev, ki se v finalu potegujejo za nagrado QL talent 2017.

Mojca Pavlišič, vodja marketinga nakupovalnih centrov Qlandia, poudarja, da so letošnje praznovanje prve desetletnice prenovljene in sedaj še večje Qlandie Kranj združili z atraktivnimi pevskimi nastopi mladih talentov, potencialnih zvezd slovenske glasbene scene: "V Qlandii smo z glasbenim izzivom QL talent mladim pevcem v starosti med 12 in 20 let dali možnost, da zasijejo na odru Qlandie in javnosti pokažejo svoje pevske sposobnosti. Na vseh dogodkih so nas prijetno presenetili s svojimi glasbenimi nastopi. Vsem iskreno čestitamo in se jim zahvaljujemo za prijetno druženje. Verjamemo, da se v njih skriva še velik glasbeni potencial, zato bo Qlandia z njimi še naprej ohranjala stike in jim z nastopi in drugimi skupnimi projekti pomagala na njihovi glasbeni poti. Ponosni smo tudi na okroglo obletnico, ki je v sedmih centrih Qlandia tokrat že tretja po vrsti. Ob praznovanju 10. obletnice bomo slovesno razrezali torto in v družbi predstavnika Avtohiše Vrtač predali ključe srečni nagrajenki vozila Seat Ibiza, ki ga podjetje podarja kot sponzor otvoritvene nagradne igre."

Strokovna komisija s pevko Evo Černe na čelu je med 150 prijavljenimi izbrala 70 mladih talentiranih pevcev, ki so se v dveh krogih tekmovanja v septembru in oktobru z odličnimi nastopi in vrhunskimi vokalnimi izvedbami predstavili na regionalnih odrih Qlandie. Svoje glasove za nastopajoče so v polfinalnih dvobojih oddali tudi obiskovalci nakupovalnih središč Qlandie po vsej Sloveniji in tako skupaj s strokovno žirijo izbrali osem finalistov, ki se potegujejo za privlačno glasbeno nagrado v vrednosti 1.500 evrov.

Eva Černe, ki je svoj preboj na glasbeno sceno zaznamovala v letu 2006 z zmago v Bitki talentov, poudarja, da so v tem obdobju med prijavljenimi kandidati spoznali izjemno veliko število mladih nadarjenih pevcev in pevk, ki so kot sotekmovalci v tem glasbenem izzivu kljub konkurenci med sabo spletli veliko prijateljskih vezi, ki jih bodo povezovale tudi v prihodnje. "Vsi skupaj se zahvaljujemo Qlandii, da so prisluhnili mladim pevskim talentom in jim s projektom QL talent ponudili odskočno desko za lepšo prihodnost. Prepričana sem, da bomo njihova imena srečevali na večjih odrih slovenske glasbene scene, obenem pa ponosna, da sem bila soudeležena v tem glasbenem festivalu."

Meta Ahačič, vodja nakupovalnega centra Qlandia Kranj, že najavlja pestro glasbeno dogajanje: "To soboto bomo spremljali nastope Aleksa Pavlina in sedmih deklet- Janine Klenovšek, Ane Skumvač, Taše Mihelčič, Eve Kovačič, Viviane Kukar, Kaje Kralj in Nuše Bezjak. Končnega zmagovalca bo izbrala tričlanska strokovna žirija s pomočjo glasov občinstva, saj vsem ponujamo možnost glasovanja preko mobilnih naprav ali preko domačega računalnika. 15-minutno spletno glasovanje bo potekalo takoj po zaključenih nastopih in se bo začelo predvidoma ob 19.30. Obiskovalci nakupovalnega središča Qlandia Kranj bodo lahko glasovali preko našega brezplačnega WiFi omrežja, ostale zainteresirane pa vabimo, da se povežejo na našo spletno stran www.qlandia.si in oddajo glas za svojega favorita iz domačega naslonjača. Online glasovanje bo trajalo predvidoma do 19.45."

Spletno glasovanje bo prineslo 30 odstotkov končne ocene vsakega finalista, svojo strokovno oceno pa bosta v žiriji poleg profesorice petja Eve Černe oddala še mezzosopranistka Irena Yebulah Tiran, odlična poznavalka klasične glasbe, in Simon Dvoršak, pianist, dirigent in docent na akademiji za glasbo. Razglasitev QL talenta Slovenije 2017 bo zaključena tik pred 20. uro.

Več podrobnejših informacij najdete na: https://www.qlandia.si/si/nagradne-igre/2017/ql-talenti

Besedilo in fotografije: PR

Komentarji