background image

Letos že 37. Maraton treh src


Tekači na 37. Maratonu treh src se bodo na proge podali 20. maja, organizatorji pa so po lanski prenovi daljših prog, letos spet presenetili z novimi spremembami.
Prijave na Maraton treh src, ki že 37 let poteka pod okriljem Radenske, bodo na spletni strani www.maraton-radenci.si odprte še do 10. maja, prijava pa bo seveda mogoča tudi na dan prireditve.

37. Maraton treh src nadaljuje s poslanstvom povezovanja sosednjih držav, preseganja mej in skupnega uživanja v športu, druženju, dobremu delu, ki ga je lani nadgradil s postavitvijo najdaljše trase preko meja. Veliki maraton Radenska Classic, ki kar štirikrat prečka progo med Slovenijo in Avstrijo, je združil navijače velikih src ob celotni progi ter vse udeležence povezal v en športni duh. Organizatorji letos pričakujejo, da bo tekače ob poti spremljalo še več navijačev, med katerimi bo nedvomno tudi veliko prostovoljcev, večinoma domačinov iz Radencev, ki so zadnje mesece vso svojo energijo vložili v pomoč pri pripravah na ta praznik Radencev, kot maratonu rečejo domačini.

"Da maraton resnično živi s svojim okoljem in da nanj dejansko čakajo praktično vsi prebivalci naše regije ter tudi preko meja, nedvomno potrjuje število naših prostovoljcev, ki vsako leto narašča. Letos je rokave za naš maraton zavihalo kar 900 prostovoljcev, brez katerih bi nam težko uspelo poskrbeti za vse organizacijske podrobnosti, za kar smo jim izredno hvaležni," je zahvalo vsem vpletenim pri organizaciji tako zahtevnega športnega dogodka izrekel Boštjan Gerlec, predsednik organizacijskega odbora. "Seveda maratona ne bi bilo niti brez vseh zvestih sponzorjev, ki z nami delijo poslanstvo spodbujanja in podpore zdravemu načinu življenja, preseganju mej, v vseh pomenih, ter ljubezni do športna," je še dodal.

V pričakovanju prenovljenih tras

"Odličen odziv na prenovljeni 42 in 21 km progi v lanskem letu nas je spodbudil, da letos poskrbimo še za prenovo krajših prog. Tako smo prenovili 5-km traso Oazinega teka in 10-km traso teka Radenska Naturelle. Prva, ki teče po Radencih, je popolnoma ravninska in primerna tudi za bolje pripravljene otroke, starejše od 12 let. Je v celoti asfaltirana in uradno izmerjena na 4.875 m. Druga, torej trasa teka Radenska Naturelle pa je uradno izmerjena in certificirana na natančnih 10.000 m, tekače pa bo popeljala po asfaltnih poteh naših čudovitih Radencev in njene okolice. Večinoma je ravninska, z enim manjšim vzponom," je novi progi predstavil Marko Pintarič, generalni sekretar organizacijskega odbora maratona.

Tudi letos so tekačem poleg teka Radenska Naturelle in Oazinega teka na voljo še vse ostale, že tradicionalno uveljavljene proge, in sicer: veliki maraton Radenska Classic (42,195 km), polmaraton Radenska Light (21,098 km) ter tekmovanje v nordijski hoji (9 km). Tradicionalno pa ostaja tudi netekmovalni program, ki bo obsegal Veveričkin in srčkov tek za otroke ter Pohod treh src.

Pester spremljevalni program in nepozabni gosti

S športom pa vedno pride tudi zabava. Maraton treh src se že vsa leta začenja s petkovim otvoritvenim dogodkom v Hotelu Radin, na katerem bo spodbudo in motivacijo tekačem letos podala naša največja smučarska tekačica Petra Majdič. Organizatorji so prepričani, da bo s svojo energijo, izkušnjami in lastnimi premagovanji mej odličen navdih vsem, ki se bodo podali na pot in se spopadli s svojimi osebnimi mejami in zmogljivostmi.

Otvoritveni dogodek bo imel tudi humanitarno noto, in sicer bodo zbrana sredstva organizatorji namenili regionalni Anini zvezdici, ki nudi pomoč socialno šibkim družinam. Na dan maratona bo dogajanje spremljal bogat program dnevnih dogodkov, ki bodo obsegali vse od nastopov glasbenih in plesnih skupin do jahalnega in bralnega kotička. Od 8. do 14. ure bo v Hotelu Radin obratoval tudi brezplačni vrtec za najmlajše v sodelovanju z Vrtcem Radenci.

Za odlično sprostitev mišic po maratonu bo ob njegovem zaključku poskrbela legendarna hrvaška glasbena skupina Psihomodo pop, ki bo nedvomno odličen razlog tudi za to, da se udeležba na maratonu razvleče v podaljšan vikend v prečudoviti okolici in naravi Radencev. "Odličen zabaven program maratona, pestro večerno dogajanje, čudovita narava Pomurja ter kulinarične dobrote so res dobri razlogi, da iz tekaške dogodivščine nastane nepozaben konec tedna. Na Maraton treh src se že tradicionalno ne prihaja samo za en dan, temveč za cel vikend in tudi letos naj bo tako," je dejal Gorazd Gider, direktor marketinga Zdravilišča Radenci, ki je tudi letos za udeležence maratona pripravilo poseben maratonski paket, ki med drugim vključuje dve nočitvi s polpenzionom, startnino za izbrani tek (velja za rezervacije do 10.5.), masažno kopel za noge in neomejeno kopanje v termah.

Vse informacije o Maratonu treh src so na voljo na spletni strani maraton-radenci.si, o paketu Maratonski vikend pa na spletni strani Zdravilišča Radenci.

Besedilo in fotografije: PR

Preberite tudi


Komentarji