background image

Festival Lent: 9 dni zabave, umetnosti in odlične glasbe


Festival Lent se bo v Mariboru na obrežju Drave letos odvijal že petindvajsetič, ponovno pa obljublja številne odlične nastopajoče in neverjetno doživetje.

Za eksploziven prvi večer bo poskrbelo tradicionalno rock druženje Piše se leto, na katerem bodo zabave in rocka željno publiko zabavali srbski ustvarjalci uspešnic S.A.R.S., divji škotski punk rockerji The Real McKenzies in domačini Trash Candy!

Tudi letos bo Lent umetniškim sladokuscem ponudil opero pod zvezdami, ki jo bo na prvo noč festivala otvorila La Traviata, edinstvena in čutna ljubezenska zgodba, Verdijeva mojstrovina v premierni izvedbi Opere in baleta SNG Maribor pod taktirko slovitega režiserja Huga de Ana.


La Traviata

V Sodnem stolpu bodo nastopili Avtomobili, ena najbolj plodnih, izvirnih in prepoznavnih rock skupin na Slovenskem z bogato, 35-letno ustvarjalno potjo. Uvodni večer Mladininega odra pa predstavlja popolnoma sveža mariborska elektronsko-glasbena projekta, za vrhunec pa bo poskrbel udarni elektronski dvojec BeatMyth z N'tokom in Planktonom.

Glavna zvezda festivala bo Bob Geldof, rock zvezdnik, ki ruši zidove. Neumoren glasbeni humanitarec. Glasbenik, ki s svojimi hiti, kot so The Great Song of Indifference in I don't like Mondays ostaja aktualen, kot še nikoli poprej! Koncert zasedbe Bob Geldof & band lahko ujamete na Glavnem odru na Trgu Leona Štuklja v sredo, 28. junija, ob 21.30.

Tudi jubilejni 25. Lent ne bo minil brez tradicionalnega folklornega festivala Folkart, ustvarjalnega in zabavnega Art kampa, ki bo v Mestnem parku zabaval staro in mlado, brbončice bo razvajal Sladolent, za dobro dozo smeha bo poskrbel Standup v Vetrinjskem dvoru, ogromno pa se bo dogajalo tudi na mariborskih ulicah in v okolici.

Vstopnice

LENTA 25 €
LENTA za študente in dijake 15 €
DNEVNA 10 €

Za celoten program, cene posameznih vstopnic in nakup vstopnic obiščite: www.festival-lent.si

Fotografije: PR

Komentarji